O-STA

Lenoba in z njo povezani stroški

Ste se že kdaj vprašali, kaj in koliko vas stane, če pomembna opravila nenehno prestavljate na naslednje dni? Gre za dobro znane vsakodnevne zaplete, kjer smo sami sebi največji sovražniki. Prioritete nenadoma postanejo drugotnega pomena, razne spletne ankete in čudaške fotogalerije pa zelo zanimive.

V tem smislu niti ne bomo omenjali zamud na zmenke in sestanke, temveč bomo navedli nekaj primerov, kjer vas t.i. lenoba več kot očitno prikrajša za kupček denarja ali dva.

Opečete se pri organizaciji počitnic

Ker ste prestavljali dopust oziroma počitnice do zadnjega dneva, so ugodne ponudbe šle mimo vas, tako da - razen če imate srečo in ujamete t.i. last minute ugodnost - boste najverjetneje plačali precej več kot sicer.

Zamude pri rokih

Zaradi lenobe pri oddaji nalog ne zamujajo le srednješolci ali študenti, temveč se zamuja tudi pri npr. projektih ali poročilih, kar ima lahko uničujoče posledice na posel, saj se izkažete za neresne.

Izbira precej dražjega prevoza

V tej situaciji se je najverjetneje znašel vsak. Zaradi zamujanja bodisi na sestanek bodisi na zabavo, ste prisiljeni poklicati taksi, ki vas nemalokrat lahko pošteno obere.

Hitite pri nakupovanju

Brez da bi se predhodno vsaj malo pozanimali o vaših bodočih nakupih in primerjali cene ter preverili ugodne ponudbe, se kakopak vsega lotite zadnji hip. Rojstnodnevno darilo, kupljeno zadnji trenutek je lahko tako drastično dražje, kot pa če bi ga kupili po predhodnem "raziskovanju".

http://data.si/blog/2014/08/08/lenoba-z-njo-povezani-stroski/