O-STA

Na svetovni dan mladih tabornike pozdravlja odposlanec za mlade OZN

Danes je mednarodni dan mladih. Združeni narodi so ta dan prvič obeležili leta 2000, da bi izpostavili pomembne teme, ki zadevajo mlade. Današnja mladina je kljub vsem težavam, s katerimi se srečuje, najbolj izobražena v zgodovini človeštva in sposobna za soočanje s sodobnimi izzivi.

Taborniki smo ponosni, da z neformalno vzgojo prispevamo pomemben del k razvoju mladih v samostojne in odgovorne člane družbe. To je izpostavil tudi odposlanec za mlade generalnega sekretarja Združenih narodov, Ahmad Alhendawi, ko je pred tednom dni obiskal Svetovni skavtski forum mladih na Rogli in tabornikom predal sporočilo ob svetovnem dnevu mladih:

"Pozdravljam tabornike po vsem svetu in vse, ki vsak dan pokažejo vodstvene spretnosti pri delu v skupnosti in s tem pripomorejo k doseganju milenijskih razvojnih ciljev, sodelujejo z Združenimi narodi in krepijo univerzalne vrednote. To taborniki počnete že vrsto let.

Pozdravljam vaše delo, saj se vedno lahko zanesem na vas, da boste aktivni člani družbe in globalni državljani. V času, ko se soočamo z globalnimi izzivi, bomo uspešni le pod dobrim vodstvom predanih mladih. Računam na vas in veselim se našega tesnega sodelovanja!

Ob svetovnem dnevu mladih voščim vsem tabornikom po svetu in vam želim vesel dan mladih!"

Zveza tabornikov Slovenije prav v tem tednu v Ljubljani gosti 40. Svetovno skavtsko konferenco, ki odloča o prihodnjih usmeritvah največje mladinske vzgojne organizacije na svetu. Taborniki kot slovenski člani te 40-milijonske Svetovne organizacije skavtskega gibanja tako prav letos prispevamo pomemben kamenček v mozaiku grajenja boljše prihodnosti za mlade.

Taborništvo, pomembna družbena sila

V četrtek, 14. avgusta ob 17.45-18.30, ste novinarji vljudno vabljeni na sprejem z visokimi gosti "Taborništvo, pomembna družbena sila", ki bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Na sprejemu bo visoke goste nagovorila Corrine Woods, direktorica Milenijske kampanje Združenih narodov iz Programa za razvoj (UNDP).

Več na povezavi: VABILO.