O-STA

Proti koncu počitnic še na tri tabore

Datum: 18. 8. 2014


Šolske poletne počitnice so počasi bližajo koncu. Še preden pa osnovno- in srednješolci zopet sedejo v šolske klopi, lahko predzadnji teden počitnic preživljajo v družbi svojih vrstnikov na treh zanimivih poletnih taborih v (so)organizaciji Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS). V Trenti namreč od včeraj pa do konca tedna potekata Poletni tabor računalništva in Poletna šola logike, v Ljubljani pa v organizaciji Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani Poletni tabor inovativnih tehnologij.

Na Poletni šoli logike mladi svoje možgane zaposlujejo z osnovami logike, matematično logiko ter logičnimi nalogami in algoritmi. V sproščenem okolju in družbi vrstnikov se bodo naučili reševati logične zanke in uganke, poleg koristno preživetega prostega časa pa je poletna šola lahko tudi dobra priprava na šolsko tekmovanje iz znanja logike, ki bo potekalo konec septembra.

Mladim logikom v Trenti delajo družbo še računalniški navdušenci na Poletnem taboru računalništva, kjer lahko poznavanje različnih tehnologij uporabljajo v praksi ali pa se na praktičnih primerih spoznavajo z novimi znanji. Udeleženci se soočajo z različnimi računalniškimi izzivi, s katerim se bodo s pomočjo mentorjev spopadali do konca tedna.

Da lahko otroci in mladi poletne počitnice preživijo na čim bolj zanimiv način, teorijo iz šolskih klopi pa v sproščenem vzdušju in med novimi prijatelji preverijo še v praksi, namreč v Zvezi za tehnično kulturo Slovenije za njih (v sodelovanju z različnimi partnerji) organiziramo tabore s področja naravoslovja in tehnike. Na ta način udeležencem omogočamo pridobivanje dodatnega znanja in razvijanje lastnih sposobnosti. Mladinski raziskovalni tabori in ustvarjalne poletne šole, ki jih v ZOTKS organiziramo že od leta 1967 so namenjeni vsem otrokom in mladim, ki hočejo več, kot jim ponujajo šolske klopi; še posebej tistim, ki so bili na šolskih tekmovanjih iz znanja med boljšimi, ter tistim, ki so se tudi že dokazali na področju raziskovalnega dela. Na poletnih aktivnostih udeleženci ne počivajo, saj so dnevi zapolnjeni z ustvarjalnimi in raziskovalnimi dejavnostmi. V družbi sovrstnikov se tako spoznavajo z novimi temami, raziskujejo okolico ali pa ustvarjajo lastni izdelek.

Seznam vseh taborov v letošnjem letu in dodatne informacije lahko dobite na spletni strani http://tabori.zotks.si oziroma nam pišite na tabori@zotks.si. Lahko nas tudi pokličete od ponedeljka do petka med 9. in 15. uro na 01 25 13 727.

Program ZOTKS sofinancirajo: Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Urad Republike Slovenije za mladino ter drugi. Tabore in poletne šole organiziramo v sodelovanju z različnimi partnerji.