O-STA

HP ArcSight v Gartnerjevem "Magic Quadrant for SIEM"

HP ArcSight, uveljavljeni proizvajalec SIEM rešitev namenjenih odkrivanju in zmanjševanju poslovnih tveganj, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

nas je obvestil, da je Gartner konec junija 2014 izdal letošnjo inačico poročila "Magic Quadrant for Security Information and Event Management". HP ArcSight je, tako kot že zadnjih 11 let zapored, na tem grafu uvrščen v sam vrh kvadranta vodilnih ponudnikov SIEM rešitev. Med vodilnimi ponudniki so še IBM, McAfee, Splunk ter LogRythm.

Gartner izpostavlja naslednje prednosti pri HP ArcSight

· ESM - je kompletna SEM (Security Event Management) ponudba, ki lahko samostojno podpira obratovanje varnostno-operativnega centra večje organizacije.

· ArcSight Express - poenostavljena inačica ESM rešitve primerna za srednje velike SIEM postavitve.

· ArcSight Logger - za stroškovno zbiranje, hranjenje in obdelavo dnevniških zapisov, podpira tudi enostavno integracijo z ESM ali Express tam, kjer je potrebno dolgotrajno hranjenje podatkov.

· Opcijski moduli za spremljanje uporabniške aktivnosti, integracijo z IAM rešitvami ter zaznavanje goljufij.

· HP ArcSight ostaja na vrhu najbolj vplivnih in vpadljivih ponudnikov SIEM tehnologij.

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do Gartnerjevega poročila:

http://blogs.gartner.com/anton-chuvakin/2014/06/26/siem-magic-quadrant-2014-is-out/

### ### ###

O podjetju HP ArcSight

HP ArcSight je priznan proizvajalec uveljavljenih rešitev za upravljanje z informacijsko varnostjo in skladnostjo, SIEM rešitev, s katerimi je mogoče inteligentno odkrivati in zmanjševati poslovna tveganja v organizacijah vseh vrst in velikosti. Vse rešitve podjetja so načrtovane tako, da so primerne tudi za najbolj kompleksne in geografsko razpršene organizacije z različnimi tehnologijami, dobavitelji in tipi infrastruktur in so v osnovi razdeljene v rešitve za zbiranje, dolgotrajno hranjenje in napredno primerjanje ter obdelavo varnostnih dogodkov. ArcSight je edini od proizvajalcev drugih komponent povsem neodvisni ponudnik rešitev za odkrivanje, ovrednotenje in ukrepanje proti napadom od zunaj, notranjim nevarnostim in kršitvam zahtev o skladnosti.

Od konca leta 2010 je ArcSight v lasti podjetja HP, del oddelka HP Enterprise Security, in se v javnosti pojavlja kot HP ArcSight ali ArcSight, An HP Company.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.arcsight.com

Dodatne informacije:

Robert Lubej, projektni vodja

robert.lubej@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com