O-STA

5. Slovenska fotovoltaična konferenca SLO-PV 2014 je pred vrati

Vas zanima trajnostno naravnana in okoljsko neobremenjujoča proizvodnja električne energije iz sonca? Želite spoznati najnovejše trende fotovoltaike na področju raziskav in razvoja sončnih celic, fotonapetostnih modulov, razsmernikov ali sistemov? Želite podrobne informacije o upravljanju in vzdrževanju fotonapetostnih sistemov? Vas zanima razvoj slovenskega fotovoltaičnega trga? Bi radi postavili sončno elektrarno? Bi radi ogrevali sanitarno vodo s fotovoltaiko?

Jutri, v torek, 2. 9. 2014, se bo odvila že peta Slovenska fotovoltaična konferenca, ki bo potekala na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Slovenija beleži strmo rast števila sončnih elektrarn. Zaradi vedno večjega zanimanja za sončno energijo so na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani v sodelovanju s slovensko Tehnološko platformo za fotovoltaiko organizirali že štiri slovenske fotovoltaične konference (SLO-PV), od katerih je vsaka gostila preko 170 udeležencev.

Fotovoltaika danes in jutri

Včeraj je fotovoltaika predstavljala eno izmed najhitreje rastočih tehnologij. Danes se tudi na tem področju srečujemo s stagnacijo, ki pa je ne želimo videti kot težavo, temveč kot nov izziv in priložnost. Prepričani smo, da tudi v času gospodarske in finančne krize fotovoltaika predstavlja perspektivno in trajnostno naravnano gospodarsko področje. V okviru konference vas bodo na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani seznanili z globalnimi trendi fotovoltaike v raziskavah, industriji in na trgu. Predstavili bodo koncept net-meteringa in razpravljali o malih sončnih elektrarn, ki bi lahko zmanjševale račun za elektriko. Peta slovenska fotovoltaična konferenca bo sestavljena iz sledeč ih tematskih sklopov:

1. globalni trendi fotovoltaike v raziskavah, industriji in na trgu,

2. raziskave in razvoj fotovoltaike v Sloveniji,

3. izzivi in ovire priključevanja sončnih elektrarn na omrežje,

4. fotovoltaika v praksi, ...

Na okrogli mizi "Net-metering in male sončne elektrarne" bodo razpravljali ugledni strokovnjaki.

Ob bok konferenci bo v torek, 2.9., potekala enodnevna sejemska prireditev, kjer bo moč videti ponudbo slovenskega trga. Med 1.9. in 3.9. se bo odvila tudi tridnevna mednarodna delavnica Euroregional Workshop on Photovoltaics, kjer bodo udeleženci lahko spoznali delo raziskovalcev na področju fotovoltaike širom Evrope.

Vse dodatne informacije so na voljo na spletni strani http://slo-pv.fe.uni-lj.si