O-STA

Z novim paketom Brezžični internet Telekom Slovenije uporabnikom omogoča internet takoj

Ljubljana, 1. septembra - Telekom Slovenije od danes dalje zasebnim uporabnikom ponuja novi naročniški paket Brezžični internet. Paket je primarno namenjen uporabnikom na lokacijah, kjer trenutno ni možnosti širokopasovnega fiksnega dostopa ali pa je le-ta v izgradnji, ob tem pa je na voljo mobilni signal 3G ali LTE 4G. Paket Brezžični internet, ki uporabnikom dostop do interneta na lokaciji priključka omogoča takoj, vsebuje neomejen prenos podatkov (brez principa pravične porabe) v mobilnem omrežju Telekoma Slovenije.

Paket Brezžični Internet, ki lahko nadomesti fiksni širokopasovni priključek na lokacijah (domovih), kjer trenutno ni možnosti fiksnega dostopa ali pa je fiksni dostop v izgradnji, omogoča najvišjo teoretično hitrost prenosa podatkov 10 Mb/s v smeri do uporabnika in 2 Mb/s v smeri od uporabnika. Mesečna naročnina za neomejeni paketni prenos podatkov v mobilnem omrežju Telekoma Slovenije znaša 29,50 evra; paket vključuje tudi modem, za katerega je potrebno skleniti najemno pogodbo.

Uporabnikom so za doplačilo na voljo dodatne storitve in vsebine: HBO GO, Nogomet, TViN Shramba, Varen splet.

TViN Shramba omogoča shranjevanje in ogled multimedijskih vsebin (videoposnetkov, fotografij, glasbe ...) na enem mestu oz. v enotnem prostoru v oblaku. Storitev je uporabnikom na voljo na računalniku, tablici, mobitelu ali BOX-u, tako da so vsebine dosegljive kjerkoli in kadarkoli. Prenos podatkov, ki ga uporabnik ustvari v oblaku s sinhronizacijo datotek in predvajanjem ali prenašanjem multimedijskih vsebin prek mobilnega omrežja Telekoma Slovenije, je brezplačen.

HBO GO omogoča dostop do video vsebin ponudnika HBO. Vsebine lahko uporabniki spremljajo na računalniku, tablici ali mobitelu oz. na katerikoli napravi, na kateri je nameščena HBO GO aplikacija ali spletni brskalnik. Storitev vključuje dodatnih 30 GB prenosa podatkov za ogled vsebin prek mobilnega omrežja.

Storitev Nogomet omogoča izbiro med 130 tekmami UEFA Lige prvakov ter ogled tekem v živo na računalniku, tablici ali mobitelu. Za ogled vsebin v okviru storitve Nogomet je prenos podatkov brezplačen.

Varen splet je varnostna storitev, ki omogoča varovanje in upravljanje internetnega prometa na širokopasovnem ali mobilnem priključku. Storitev je omogočena z vklopom prek spletnega vmesnika na portalu moj.telekom.si. Glavne funkcionalnosti storitve so spletni filter (starševska zaščita), protivirusna zaščita, blokada oglasov, anti-phishing.