O-STA

Richard Korhammer, veteran na področju finančnih tehnologij, se je pridružil SR Labs v vlogi izvršnega direktorja

NEW YORK, ZDA -- (BUSINESS WIRE) -- SR Labs, vodilni ponudnik podatkov povezanih s kratkimi zakasnitvami na borznih trgih in rešitev za dostop na borze za finančni sektor, je sporočil, da se je Richard Korhammer, soustanovitelj in nekdanji predsednik in izvršni direktor Lava Trading Inc., pridružil podjetju v vlogi izvršnega direktorja in člana odbora direktorjev. G. Korhammer bo s svojimi bogatimi izkušnjami na področju finančnih tehnologij pomagal pri vodenju SR Lab po nedavnem prevzemu Wombata.

"S svojimi neprecenljivimi podjetniškimi izkušnjami in dobrim poznavanjem podatkov s kapitalnih trgov ter usmerjanja naročil, bo Richard poudaril našo strateško usmeritev in naš sedanji razvoj ponudbe na svetovnem nivoju," je dejal Srinivasan Ramiah, ustanovitelj SR Labs, ki je postal predsednik SR Labs s tem, ko je Korhammer prevzel vlogo izvršnega direktorja. "Časovni okvir ne bi mogel biti boljši - kombinacija Richardove vizije in močnih sinergij med SR Labs in Wombatom nudi skoraj neomejen potencial."

G. Korhammer je leta 1999 soustanovil Lava Trading, ki je inovativni ponudnik neposrednega dostopa do trgov z vrednostnimi papirji in valutnih trgov ter ponudnik sistemov za upravljanje naročil. G. Korhammer je Lavo uspešno vodil od njenih začetkov do prodaje Citigroupu leta 2004. Po prodaji je ostal na Citigroupu kot upravni direktor in direktor globalnega elektronskega trgovanja z vrednostnimi papirji. G. Korhammer je bil tudi predsednik Yieldbrokerja, avstralske borze, ki upravlja z uveljavljenimi elektronskimi trgi za avstralske zavarovane vrednostne papirje in izvedene finančne instrumente, in je v lasti konzorcija globalnih bank. Diplomiral je na univerzi Princeton iz električnega inženiringa in informatike, pridobil pa je tudi Certifikat iz operacijskega raziskovanja Oddelka za gradbeništvo.

"Ne bi mogel biti bolj vesel, da bo vodja Richardovega kalibra vodil SR Labs na poti naprej," je dejal Deven Parekh, upravni direktor pri Insight Venture Partners, ki je v SR Labs investiralo leta 2013 in podprlo njegov nedavni nakup Wombata od ICE/NYSE. "Ker prihaja takoj po nakupu Wombata, mislim, da bo lahko podjetje razvil v eno vodilnih v svetu finančnih tehnologij. Bilo mi je v čast delati s Srini Ramiahom, dinamičnim, zagnanim in vizionarskim ustanoviteljem. Zelo sem vesel, da bo ostal del podjetja kot predsednik SR Labs."

G. Korhammer je dodal: "Dostop do podatkov s finančnih trgov in borz je življenjska sila tržne infrastrukture. Je temelj na katerem stojijo odločitve, upravljanje s tveganji in skladnost. V realnem času dostopen in prožen globalni doseg brez časovnih zamikov je danes pogoj za trgovanje. Sinergija med SR Labs in Wombatom bo strankam ponudila neprimerljiv obseg rešitev. Wombatova neverjetno nadarjena in inovativna strokovna ekipa bo zelo izboljšala naše zmožnosti, da zagotovimo najboljše storitve na področju borznih podatkov in borznega poslovanja v nenehno se spreminjajočem tržnem okolju. Veselim se skupnega dela s Srinijem v izredno pomembnem času za SR Labs."

O SR Labs:

Street Response Laboratories (SR Labs) nudi podatke o zakasnitvah na trgih in borzne povezovalne rešitve za finančni sektor. SR Labsove rešitve s področja borznih podatkov nudijo obsežno pokrivanje vseh večjih borz v severni Ameriki, Evropi in Aziji. Naša poglavitna produkta SMDS in SREX trenutno uporabljajo najboljše investicijske banke in hedge skladi.

O Wombatu:

Wombat je vodilni globalni ponudnik rešitev za upravljanje s podatki z visoko-zmogljivih trgov. Svojim strankam ponuja celovite rešitve na področju elektronskega trgovanja in upravljanja povezovanj. SR Labs je kot del Wombatovega nabora produktov kupil tudi SuperFeed™, ki nudi neposredne povezave z nizom ključnih globalnih tržnih prostorov, zmanjšuje kompleksnost in splošne stroške strank s tem, ko uporabnikom omogoči konsolidacijo razdrobljenih tehnologij in zapletenih povezovalnih možnosti. Wombatova platforma vključuje tudi Wombat Direct Market Data Feed Handlers, ki omogoča normalizacijo več kot 200 neposrednih borznih in agregatnih virov; DART Entitlements, ki zagotavlja analize o skladnosti in uporabi tržnih podatkov in poročila; in Wombat Middleware, ki omogoča multi-protokolarno in izredno hitro sporočanje znotraj podjetja.

O Insight Venture Partners:

Insight Venture Partners je vodilno podjetje tveganega in zasebnega kapitala, ki vlaga v hitro-rastoče tehnologije in podjetja na področju programske opreme, ki dajejo zagon spremembam v svojih sektorjih. Insight, ki je bil ustanovljen leta 1995, je zbral več kot 8 milijard ameriških dolarjev in investiral v več kot 200 podjetij po vsem svetu. Naša misija je najti, financirati in uspešno delati z vizionarskimi vodji in jim s praktičnim znanjem pomagati do dolgoročnega uspeha. Za več podatkov o Insightu in vseh njegovih investicijah obiščite www.insightpartners.com ali pa nam sledite na twitterju: @insightpartners.com.

Kontaki

MWW
Chrissie Marra, 646-215-6888
cmarra@mww.com


Vir: SR Labs
Distribuira Business Wire

To sporočilo za javnost si lahko ogledate tudi na:
http://www.businesswire.com/news/home/20140903005164/en