O-STA

Be-Bound pridobil 4,5 milijona dolarjev za omogočanje mobilnega interneta za "ostale"

PARIZ & SAN FRANCISCO--(BUSINESS WIRE)-- Osem mesecev po uspešnem zagonu svoje aplikacije v trgovini Google Play Store, Be-Bound® še naprej raste s pomočjo razširjenih partnerstev z mobilnimi operaterji po vsem svetu.

Tehnologija Be-Bound® uporabnikom omogoča, da se povežejo v internet na kateremkoli obstoječem omrežju, tudi na najbolj pogostih omrežjih druge generacije, ki danes podpirajo samo tekstovna sporočila. Ti operaterji nameravajo tehnologijo Be-Bound ® uporabljati za širitev in dopolnitev obstoječih 3G, 4G in WiFi omrežij, s tem pa bodo milijonom ljudem, ki imajo sicer zelo omejene oziroma neobstoječe možnosti povezovanja, omogočili, da se stroškovno ugodno povežejo v internet.

Be-Bound zahteva bistveno manj pasovne širine (do 1000-krat manj) kot tradicionalne aplikacije za pametne telefone, zato prinaša znatne koristi tako uporabnikom (s tem, da zmanjšuje porabo in stroške) kot tudi operaterjem, ki morajo optimizirati promet na svojih omrežjih. Ta nov pristop odpira dostop do mobilnega interneta štirim milijardam ljudi na svetu, ki nimajo dostopa do interneta oziroma imajo le občasen dostop. Sistem odgovarja na izzive omejenih finančnih zmožnosti novih uporabnikov glede stroškov dostopa.

Be-Boundova agresivna strategija je vzbudila zanimanje vlagateljev in družbi omogočila, da je v rekordnem času zaključila prvi krog financiranja, naložbo serija A v višini 4,5 milijona dolarjev. Med Be-Boundovi novimi vlagatelji so tudi Gonzague de Blignières, bivši predsednik nadzornega sveta Equistone France in Barclays Private Equity France, ter Global Corporate Investment Holding, eden izmed največjih investicijskih skladov v Perzijskem zalivu in francoski partner na tem območju.

"Ta naložba nas postavlja v samo osrčje nove revolucije na področju internetne povezljivosti in nam daje enkratno konkurenčno prednost. Naša rešitev ne prinaša nikakršnih infrastrukturnih stroškov. Ravno nasprotno, operaterjem omogoča, da svojim obstoječim naročnikom ponudijo takojšen dostop do interneta tako rekoč kjerkoli, s tem pa pridobijo dodatne prihodke," je dejal Albert Szulman, ustanovitelj in glavni izvršni direktor Be-Bounda®.

O Družbi Be-Bound®

Družbo Be-Bound® sta leta 2011 ustanovila Albert SZULMAN in Yazid CHIR na podlagi preproste ideje: vsakomur s pametnim telefonom omogočiti dostop do mobilnega interneta, in to kjerkoli na svetu, celo v državah, kjer je pokritost z mobilnim internetom slaba ali neobstoječa, ter na slabo pokritih območjih.

Kontakti

Kontakt za medije v ZDA:
Be-Bound
Michel Ktitareff, +1 415-260-0590
mktitareff@be-bound.com

Vir: Be-Bound

Izjava za javnost je v angleškem jeziku na voljo na:
http://www.businesswire.com/news/home/20140908005198/en