O-STA

Coty Inc. oddal ponudbo za prevzem kozmetike Bourjois od CHANELA, da bi utrdil svoj vodilni položaj v svetu na področju ličil

V primeru uspešne transakcije bi CHANEL postal pomemben delničar podjetja COTY

NEW YORK & PARIZ--(BUSINESS WIRE)-- Podjetji Coty Inc. (NYSE:COTY) in CHANEL sta danes sporočili, da je podjetje Coty oddalo zavezujočo ponudbo za nakup kozmetike Bourjois od CHANELA v zameno za 15 milijonov Cotyjevih delnic razreda A . CHANEL je privolil v izključna pogajanja s Cotyjem.

Kozmetični izdelki podjetja Bourjois so naprodaj na približno 23,000 prodajnih mestih v več kot 50 državah po svetu, pri čemer uživa status vodilne znamke na nekaterih izmed najbolj privlačnih trgov za ličila kot so Zahodna Evropa, Bližnji Vzhod in Azija. Bourjois je leta 1863 ustanovil francoski igralec Joseph-Albert Ponsin, ki je razvil linijo ličil za svoje kolege in kolegice.

"Veselimo se, do bo znamka Bourjois del našega portfelja vodilnih lepotilnih izdelkov kot tudi dejstva da bo CHANEL delničar podjetja Coty," je dejal Bart Becht, direktor in začasni glavni izvršni direktor Coty Inc. "Znamke Bourjoisa zelo dobro dopolnjujejo obstoječi nabor Cotyjevih ličil. Poleg tega so močna dediščina podjetja, sloves kakovosti in vodilni položaj v mnogih zahodnoevropskih državah, v katerih želi Coty povečati svojo prisotnost, krasna priložnost za nadaljnje utrjevanje vodilnega položaja Cotyja v veliki in rastoči kategoriji ličil."

"Navdušeni smo nad potencialnimi priložnostmi, ki jih znamki Bourjois lahko prinese združenje s Cotyjem," je dejal Michael Rena, predstavnik CHANELA. "Coty in Bourjois si delita strast do ličil in skupaj bi imela močan potencial za nadaljnjo krepitev svojih vodilnih položajev v tej privlačni globalni kategoriji. Ponudbo nameravamo podrobno preučiti in začeti konstruktivna pogajanja s Cotyjem."

Predlog bo obravnavan v skladu z običajnimi pogoji o zaključku poslov, vključno z regulatornimi odobritvami. Pred sklenitvijo dokončnega dogovora bodo opravljeni posveti s pristojnimi organi, ki predstavljajo zaposlene.

Napovedne izjave

Določene izjave v sporočilu za javnost so napovedne izjave. Napovedne izjave odsevajo Cotyjeve trenutne poglede na ponudbo za prevzem Bourjoisa in prednosti takšne transakcije, vključno z njenim učinkom na Cotyjev položaj na področju ličil. Tovrstne napovedne izjave razpoznamo po izrazih, kot so "veselimo se, da bo", "želimo", "priložnost", "potencial", "bi lahko", "nameravamo", "bomo", "bi" in podobnih besedah in izrazih. Dejanski rezultati se lahko občutno razlikujejo od napovedanih zaradi tveganj in negotovosti, vključno s to, ali bo transakcija sploh izpeljana pod pričakovanimi pogoji in v pričakovanem časovnem obdobju, nepravilnosti v naših predvidevanjih v ocenjevanju transakcije, težav pri vključevanju kozmetike Bourjois v Coty in drugih težav pri doseganju pričakovanih prednosti transakcije. Več informacij o potencialnih tveganjih in negotovostih, ki bi lahko vplivale na poslovanje Cotyja in njegove poslovne rezultate najdete v razdelku "Dejavniki tveganja" in "Razprava in analiza uprave o finančnem stanju in poslovnih rezultatih" v Cotyjevem letnem poročilu na obrazcu10-K za fiskalno leto, ki se je zaključilo 30. junija 2014, in drugih periodičnih poročilih, ki jih je ali jih bo podjetje Coty predložilo ameriški Komisiji za trg vrednostnih papirjev in borzo (Securities and Exchange Commission - SEC). Coty ne prevzema odgovornosti za posodabljanje napovednih izjav v tem sporočilu ali kjerkoli drugje.

O podjetju Coty Inc.

Coty je vodilno podjetje na področju lepotne kozmetike z neto prihodki $4,6 milijarde za fiskalno leto, ki se je zaključilo 30. junija 2014. Coty je bil ustanovljen leta 1904 izključno kot kozmetično podjetje, katerega portfelj znanih dišav, ličil ter izdelkov za nego kože in telesa je naprodaj v več kot 130 državah in teritorijih. Cotyjeva ponudba izdelkov vključuje svetovno znane znamke kot so Adidas, Calvin Klein, Chloé, Davidoff, Marc Jacobs, OPI, philosophy, Playboy, Rimmel in Sally Hansen.

O podjetju Bourjois

Lepota s francoskim naglasom od leta 1863! To je moto Bourjoisa, francoskega podjetja, ki deluje v več kot 50 državah. Znamka že več kot 150 let zastopa izvirne, ustvarjalne in zabavne izdelke, ki prinašajo pariško eleganco vsem ženskam po svetu.

Kontakt

COTY INC.:
Catherine Walsh, 212-389-7346
izvršna predstavnica za komunikacijo
Catherine_Walsh@cotyinc.com
ali
CHANEL:
Kathrin Schurrer
Kathrin.schurrer@chanel-corp.com

Vir: Coty Inc.

Izvirno sporočilo za javnost je na voljo na: http://www.businesswire.com/news/home/20141007005238/en