O-STA

Japonsko obarvan drugi koncert Modrega abonmaja Slovenske filharmonije

Spoštovani,

vljudno vabljeni na drugi koncert Modrega abonmaja Slovenske filharmonije,

ki bo 16. in 17. oktobra 2014 ob 19.30 v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.

Drugi koncert Modrega abonmaja Slovenske filharmonije je obarvan japonsko. Pod vodstvom uglednega francoskega dirigenta in trenutnega glasbenega direktorja ter šefa dirigenta Jeruzalemskega simfoničnega orkestra Frédérica Chaslina bosta ob spremljavi Orkestra Slovenske filharmonije nastopila solista na tradicionalnih japonskih glasbilih biva in šakuhači, Džunko Handa in Tadaši Tadžima.

Džunko Handa velja za mojstrico bive, japonske lutnje s kratkim vratom. Je dobitnica mnogih nagrad, v goste pa jo vabijo različni uveljavljeni orkestri in festivali po svetu. Tadaši Tadžima je eden najodličnejših in mnogostranskih japonskih igralcev šakuhačija. Neguje lasten slog, ki se napaja iz različnih virov, je hkrati silovit in introvertirano meditativen.

Na sporedu je skladba Novembrski koraki Toruja Takemicuja, enega najpomembnejših japonskih skladateljev in osrednjih imen glasbe 20. stoletja.

Slišali pa boste še Chaussonovo simfonično pesnitev Viviane, op. 5, Debussyjevo Morje in Ravelove Plemenite in sentimentalne valčke.

Ne zamudite!

Vljudno vabljeni.

Slovenska filharmonija, Kongresni trg 10, 1000 Ljubljana, T + 386 1 24 10 800, www.filharmonija.si, info@filharmonija.si

vstopnice: Modri in Oranžni abonma, Cankarjev dom, Informacijsko središče in prodaja vstopnic: T +386 1 24 17 299 / 300, F +386 1 24 17 322, E vstopnice@cd-cc.si, tickets@cd-cc.si, www.cd-cc.si