O-STA

Kickboxing - Prekmurci z odliko opravili madžarsko preizkušnjo

Minuli vikend se je v predmestju Budimpešte odvil tradicionalni, že 18. pokal Tököl, ki šteje za odprto prvenstvo Madžarske. Med 309 tekmovalci iz 40 klubov in 7 držav so slovenske barve zastopali člani Kickboxing kluba Murska Sobota, ki se domov vračajo s sedmimi odličji.

V disciplini kick-light je svetovna mladinska podprvakinja Aleša Bagari tokrat nastopila v članski konkurenci nad 70 kg, kar je kategorijo višje kot običajno, in po dobri predstavi v polfinalu klonila proti aktualni svetovni prvakinji ter s tem osvojila tretje mesto na turnirju. Izkazal se je tudi še ne 18-letni Tilen Džafić, ki je pravtako v članski konkurenci dosegel 2. mesto v kategoriji do 63 kg. Klubski uspeh sta kronala Uroš Drvarič (-79 kg) in Matej Hajduk (-84 kg), ki sta osvojila prvi mesti v svojih kategorijah.

V light-contactu je v konkurenci starejših kadetov (+69 kg) Kevin Vučko osvojil 2. mesto, enako med člani (-84 kg) Matej Hajduk. Rutinirano je svojo superiornost v kategoriji do 89 kg izkazal David Žibrat in se zavihtel na najvišjo stopničko zmagovalnega odra ter s tem še enkrat potrdil, da sodi med glavne favorite evropskega prvenstva v kickboxingu, ki se bo sredi novembra odvilo v našem domačem Mariboru.

Kick Light (člani):
- Aleša Bagari +70kg 3.mesto
- Tilen Džafić -63kg 2.mesto
- Uroš Drvarič -79kg 1.mesto
- Matej Hajduk -84kg 1.mesto
Light Contact (člani)
- Matej Hajduk -84kg 2.mesto
- David Žibrat -89kg 1.mesto
in med starejšimi kadeti:
- Kevin Vučko +69kg 2.mesto

"V Kickboxing klubu Murska Sobota smo izjemni zadovoljni, predvsem zato, ker imamo mlade tekmovalce", pravi glavni trener kluba Tomo Kološa in dodaja, "predvsem s Tilnom, ki še ni star 18 let in trenira šele eno leto."