O-STA

Purple WiFi

Purple WiFi, v strežniškem oblaku zasnovana rešitev za trženje brezžičnih omrežij, gradnjo in promocijo vstopnih spletnih mest, ter prijavljanje skozi socialna omrežja, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

sta v drugi polovici leta 2014 pričela tesneje sodelovati na geografskem področju, katerega kot distributer pokriva REAL security, ki bo tukaj skrbel predvsem za promocijo in trženje Purple WiFi storitev, po potrebi pa tudi za vse spremljevalne tehnične storitve.

So Purple Group je krovna družba lastnica blagovne znamke "Purple WiFi" in nekaterih drugih tehnologij, skovana leta 2012 iz petih uveljavljenih in spoštovanih podjetij. Filozofijo skupine tvorijo želja po razumljivi in preprosti tehnologiji, ponudbi inovativnih rešitev in zagotavljanju otipljive koristi za stranke, sam oddelek Purple WiFi pa sestavljajo predvsem strastni 'tekiji' in oblikovalci, ki želijo narediti odlično storitev. Kaj je Purple WiFi? Na kratko povedano - je v strežniškem oblaku zasnovana rešitev za trženje brezžičnih omrežij, ki omogoča gradnjo in promocijo vstopnih spletnih mest, prijavljanje skozi socialna omrežja, analizo uporabnikov in dogajanja na omrežjih, lokacijske storitve, varnostne funkcije, filtriranje vsebin in še kaj drugega. Purple WiFi je idealna vgradi-in-poženi rešitev za vzpostavitev brezplačne WiFi točke v vašem podjetju, lokalu, trgu, veleblagovnici ali na kakem drugem popularnem mestu. Je storitev, katero dodamo v načrtovanje novih omrežij, ali pa z njo prav tako enostavno nadgradimo že obstoječa omrežja.

Ključne značilnosti Purple WiFi

Vgradi in Poženi
Purple WiFi se lahko postavi tudi v 30 minutah, je preprost in enostaven proces. Če imamo na razpolago podprt brezžični usmerjevalnik, lahko sami prenesemo in nanj namestimo programsko opremo, ali pa zaprosimo za pomoč strokovnjakov. Takoj po namestitvi je Purple Portal v svoji osnovni obliki pripravljen za rabo, nakar ga lahko še prilagodimo svojim potrebam in željam.

Sprotno analiziranje WiFi omrežja
Purple WiFi vključuje storitve za samodejno zbiranje podatkov o brezžičnem omrežju. Varna in vedno od koderkoli dostopna orodja omogočajo takojšen vpogled v sprotne podatke o omrežju in uporabnikih, statistične analize, preglednice in grafe, ki nam lahko povedo več kot 1000 besed.

Trženje WiFi omrežja
Purple WiFi zbira informacije, ki omogočajo identifikacijo in segmentacijo obiskovalcev, prilagajanje omrežja gostom in zvestobo obiskovalcev. Mogoče je popolno prilagajanje vstopne strani ter strani za preusmerjanje po prijavi. Analitična orodja podpirajo kreiranje informacij o obiskovalcih in temu samodejno prilagojeno e-trženje kot so e-poštne ponudbe, kuponi ipd.

Analize prisotnosti in navad WiFi uporabnikov
Kje so obiskovalci, od kod so prišli, kam grejo in kje se največ zadržujejo? Purple WiFi omogoča navidezno vlečenje mej po prostoru in samodejno pošiljanje obvestil ko mejo prestopijo ali pridejo v določeno območje, na primer v lokal s posebno promocijo za popolnoma nove obiskovalce. Vrhunski analitični pogon deluje popolnoma samodejno, Purple WiFi stranka si mora samo prilagoditi trženje.

Socialno WiFi omrežje
Danes zelo pomemben delo trženja je prisotnost na socialnih omrežjih. Storitev Social WiFi zagotavlja funkcije za pridobivanje in interakcijo z obiskovalci, in to v realnem času. Kdor bo koristil vaše brezžično omrežje vas bo samodejno všečkal na Facebook, vam sledil na Twitter in LinkedIn straneh. Posledica večje socialne prisotnost bo več strank, večja prepoznavnost, več koristi.

Zaščita in pravni vidiki WiFi omrežja
Purple WiFi zagotavlja, da so uporabniki seznanjeni in se strinjajo s pravili rabe brezplačnih brezžičnih omrežij. Hkrati organizacijo-lastnico ščiti pred odgovornostjo za dejanja obiskovalcev, tudi s hranjenjem komunikacijskih podatkov. Za varnost same organizacije pa je poskrbljeno s popolno ločenostjo javnega brezžičnega omrežja od notranjega informacijskega sistema.

Filtriranje pretočnih vsebin WiFi omrežja
Brezplačna brezžična omrežja Purple WiFi so družinam prijazna. Dostop do posameznih spletnih strani se analizira in razdeli v kategorije po vsebinah, tiste, ki so označene kot neprimerne, se samodejno blokirajo. Filtriranje je prilagodljivo glede na kategorije ali tudi posamezne strani. Purple WiFi je član organizacije Internet Watch Foundation (IWF).

Globalnost in večjezičnost
Programska oprema Purple WiFi je že nameščena v več kot 50 državah po vsem svetu. Zaradi povpraševanja strank so jo že prevedli v 16 jezikov, med drugim tudi v kitajščino, kar je dokaz, da rešitev nima težav s prikazovanjem vseh mogočih znakov in kodirnih standardov. Med prevodi sicer še ni slovenskega, a dodatni so že v načrtovanju, in večje kot je povpraševanje, prej bodo realizirani. Prevajajo se naslednja področja - prijavne strani, vstopne strani in administracijski sistem iz katerega v ozadju upravljamo celotno postavitev.

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.purplewifi.net/category/press-releases/

### ### ###

O podjetju So Purple Group

So Purple Group je krovna družba lastnica blagovne znamke "Purple WiFi" in nekaterih drugih tehnologij, skovana leta 2012 iz petih uveljavljenih in spoštovanih podjetij. Filozofijo skupine tvorijo želja po razumljivi in preprosti tehnologiji, ponudbi inovativnih rešitev in zagotavljanju otipljive koristi za stranke.

"V Purple WiFi se nas je zbrala skupina zelo strastnih a prijaznih 'tekijev' in oblikovalcev, tu in tam pa se nam je za dobro mero pridružil še kak poslovnež. Naše pisarne se nahajajo v Ashton U Lyne, to je cool zapis imena Ashton-under-Lyne, ki je v bližini oziroma je kot predmestje Manchestra, nekaj takega kot vaš recimo Miklavž-pri-Mariboru. Smo iz majhnega srednjeveškega mesteca, pravzaprav trga, a naše storitve, izdelki in vpliv segaj čez celoten globus. Še kar rastemo, in to eksponentno."

Purple WiFi je v strežniškem oblaku zasnovana rešitev za trženje brezžičnih omrežij, ki omogoča gradnjo in promocijo vstopnih spletnih mest, prijavljanje skozi socialna omrežja, analizo uporabnikov in dogajanja na omrežjih, lokacijske storitve, varnostne funkcije, filtriranje vsebin in še kaj drugega.

Več o podjetju in rešitvah najdete na spletnih straneh: http://www.purplewifi.net

Dodatne informacije:

Matic Knuplež, inženir IT varnosti

matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com