O-STA

Kickboxing -Pred vrati že 31. Slovenia Open

V soboto se bo v Zagorju ponovno odvilo odprto prvenstvo Slovenije v kickboxingu. Turnir s častitljivo tradicijo ob podpori Kickboxing zveze Slovenije prireja domači klub Pon do Kwan Zagorje.

In če je bilo pred 31 leti na prvem turnirju 18 tekmovalcev, se bo letos na tatamije Športne dvorane v Zagorju podalo 549 tekmovalcev iz 9 držav in 65 klubov, ki se bodo pomerili v disciplinah pointfighting, light-contact, kick-light in glasbenih formah.

"Glede na to, da je pred vrati evropsko prvenstvo, se pozna, da je letos nekoliko manj prijav kot običajno, saj se borci bojijo morebitnih poškodb neposredno pred vrhuncem sezone" pojasnjuje organizator Primož Bračič, lani so namreč v Zagorju že presegli magično mejo 600 tekmovalcev. Vseeno pa Bračič z veseljem ugotavlja, da so kategorije zapolnjene in se nam obetajo številne atraktivne borbe. Močne delegacije prihajajo namreč tudi iz Italije, Avstrije in Madžarske.

Otvoritev turnirja bo jutri ob 9.15, vrhunec dneva bo tekmovanje grandchampion, kjer se bodo za denarno nagrado med seboj pomerili najboljši borci v pointfightingu neglede na težnostno kategorijo. 31. Slovenia Open bo tako tudi dober pokazatelj obetov naših reprezentantov na bližnjem evropskem prvenstvu v našem Mariboru, ki bo na sporedu med 15. in 23. novembrom.