O-STA

Uspešen prvi let helikopterja Bell 505 Jet Ranger X

MIRABEL, Québec--(BUSINESS WIRE)-- Bell Helicopter, družba v skupini Textron Inc. (NYSE: TXT), je danes sporočila, da je uspešno opravila prvi polet s helikopterjem Bell 505 Jet Ranger X™. Prvi polet je potekal na proizvodni lokaciji družbe v Mirabelu v Québecu.

"Bell Helicopter je ustvaril trg lahkih enomotornih helikopterjev in zdaj, skoraj petdeset let kasneje, zopet spreminjamo, kako svet leti," je dejal Matt Hasnik, podpredsednik uprave za komercialne programe pri Bell Helicopter. "Trg se je neverjetno odzval na Bell 505 in današnji razburljivi let predstavlja nov korak pri skorajšnji dobavi visoko zmogljivega zračnega plovila visokega razreda, po katerem so naše stranke povpraševale."

Bell 505 je bil zasnovan na podlagi obsežnih vhodnih podatkov Svetovalnega sveta kupcev (CAC). Bell Helicopter je Jet Ranger X prvič predstavil februarja na HELI-Expo 2014 in je od takrat dobil že 240 pisem o nameri za nakup novega modela.

"Bell 505 se je danes izkazal točno tako, kot smo pričakovali," je dejal Yann Lavalle, testni pilot pri podjetju Bell Helicopter. "Veseli me, da sem del dediščine Jet Rangerja, zračnega plovila, ki je ta segment trga ustvarilo pred skoraj 50 leti."

"Z Bellom 505 smo lebdeli na mestu, opravili oceno vodljivosti pri nizki hitrosti in poleteli dva kroga v lokalnem prometnem vzorcu. Naša najvišja hitrost je bila 60 vozlov in celoten let je trajal približno 30 minut," je dodal Eric Emblin, testni pilot pri podjetju Bell Helicopter.

Zasnova modela Jet Ranger X, ki je bil oblikovan s pomočjo strank, v ospredje postavlja varnost, zmogljivost in ugodno ceno, saj preverjene sisteme združuje z napredno tehnologijo in izčiščenim sodobnim oblikovanjem. Pilotsko kabino Bella 505 odlikuje izjemna vidljivost, opremljena pa je tudi s sistemom integrirane letalske elektronike Garmin G1000H, ki pilotom ves čas nudi ključne informacije o poletu. Bellov najnovejši komercialni helikopter poganja motor Turbomeca Arrius 2R s sistemom popolnega digitalnega nadzora (FADEC), ki zmanjšuje delovno obremenitev pilota. Vgrajeni so tudi dodatni varnostni mehanizmi, med drugim rotorski sistem z visoko inercijo, ki omogoča izjemne sposobnosti avtorotacije.

Bell 505 Jet Ranger X je petsedežni helikopter z enim turbinskim motorjem, ki je zasnovan tako, da je najbolj varen in najbolje vodljiv helikopter v svojem razredu, hkrati pa je tudi zelo cenovno ugoden. S potovalno hitrostjo preko 125 vozlov, dosegom več kot 360 navtičnih milj in nosilnostjo 680 kilogramov Bell 505 ponuja najboljše zmogljivosti v svojem razredu. Jet Ranger X je multifunkcionalen helikopter, ki je namenjen za različne načine uporabe, saj ima popolnoma ploska tla, povečan volumen potniške kabine in vrata, ki se odpirajo na stran, kar kupcem daje fleksibilnost, ki je na današnjem trgu potrebna. Uporaben je na različnih segmentih, tako za večnamenske operacije kot tudi za poslovne in zasebne stranke ter šole letenja. Kombinaciji zmogljivosti, karakteristik in cene je potrebno dodati še Bellovo podporo kupcem, ki je vodilna v industriji.

Jet Ranger X je samo eno izmed treh zračnih plovil, ki jih trenutno razvija Bell Helicopter. Družba razvija tudi Bell 525 Relentless, prvi komercialni helikopter na svetu z računalniško podprtim sistemom krmiljenja (fly-by-wire), in Bell V-280 Valor helikopter z nagibnim rotorjem, ki ga razvija za obrambno ministrstvo ZDA v okviru projekta Vertikalni vzlet prihodnosti (FVL).

O družbi Bell Helicopter

Bell Helicopter, podružnica v izključni lasti Textron Inc., je vodilni proizvajalec komercialnih in vojaških zračnih plovil za vertikalni vzlet, tako konvencionalnih kot brezpilotnih, in pionir na področju revolucionarnih plovil z nagibnim rotorjem. Družba po vsem svetu slovi po izjemni podpori strankam, inovacijah in vrhunski kakovosti. Bellovi globalni sodelavci nudijo podporo strankam, ki letijo z Bellovimi plovili, v več kot 120 državah.

O skupini Textron Inc.

Textron Inc. je skupina, dejavna v številnih industrijah, ki s svojo globalno mrežo letalskih, obrambnih, proizvodnih in finančnih družb nudi strankam inovativne rešitve in storitve. Textron je po vsem svetu znan po prepoznavnih znamkah kot so Bell Helicopter, Cessna, Beechcraft, Hawker, Jacobsen, Kautex, Lycoming, E-Z-GO, Greenlee in Textron Systems. Več informacij je na voljo na spletni strani www.textron.com.

Določene izjave v tem sporočilu za javnost se štejejo za izjave o prihodnosti, ki lahko implicirajo prihodke oziroma opisujejo strategije, cilje, obete in druge nezgodovinske zadeve; te izjave o prihodnosti veljajo samo na datum, ko so podane, in družba ne prevzema nobene obveznosti, da jih posodobi ali revidira. Tovrstne izjave so podvržene znanim in neznanim tveganjem, negotovostim in drugim faktorjem, zaradi katerih se lahko dejanski rezultati bistveno razlikujejo od tistih, ki jih navajajo ali implicirajo izjave o prihodnosti, kamor brez omejitev spadajo: tveganje, da ameriška vojska za svoj program Vertikalni vzlet prihodnosti ne bo izbrala Bella V-280; učinkovitost naložb v raziskave in razvoj pri razvoju novih produktov oziroma nepredvideni stroški ali zamude v povezavi s predstavitvijo pomembnih novih produktov ali programov; spreminjanje prioritet oziroma rezi v obrambnem proračunu vlade ZDA, vključno z ukrepi, povezanimi z vojaškimi operacijami v tujih državah; spremembe ekonomskega in političnega položaja v svetu, ki vplivajo na povpraševanje po naših produktih, obrestne mere in menjalni tečaji; naša sposobnost izpolnjevanja obveznosti in nadzora nad stroški po pogodbah z vlado ZDA; možnost vlade ZDA, da enostransko spremeni ali prekine pogodbe z nami iz razlogov na njihovi strani ali zaradi našega neizpolnjevanja obveznosti, da spremeni politike javnih naročil in računovodskih usmeritev, ali da pod določenimi pogoji zaustavi plačila ali nas suspendira oziroma izloči kot izvajalca, ki lahko sodeluje v prihodnjih postopkih javnih naročil; spremembe prioritet financiranja tujih vojaških nalog oziroma proračunskih omejitev in usmeritev, spremembe vladnih uredb oziroma politik glede izvoza in uvoza vojaških in komercialnih produktov; in težave s ključnimi dobavitelji, podizvajalci ali poslovnimi partnerji.

www.bellhelicopter.com

Bell Helicopter Textron Inc. Post Office Box 482, Fort Worth, TX 76101-0482

Fotografije/multimedijska galerija: http://www.businesswire.com/multimedia/home/20141110006779/en/

Kontakti

Bell Helicoper
Andrew Woodward, 817-280-3100
mediarelations@bh.com

Vir: Bell Helicopter

Pametna multimedijska galerija

Bell Helicopter je danes predstavil prvi polet helikopterja Bell 505 Jet Ranger X™.

Uspešen prvi polet helikopterja Bell 505 Jet Ranger X (Foto: Business Wire)

Ta izjava za javnost je v angleščini na voljo na naslovu:
http://www.businesswire.com/news/home/20141110006779/en