O-STA

Catalent prevzel Micron Technologies

Vodilno podjetje na svetu v tehnologiji majhnih delcev se združuje z najširšo ponudbo tehnologij biorazpoložljivosti in dostavnih sistemov

SOMERSET, New Jersey, ZDA--(BUSINESS WIRE)-- Catalent, Inc. (NYSE:CTLT), globalno vodilni ponudnik naprednih dostavnih sistemov in razvojnih rešitev za zdravila, biološka zdravila in izdelke za zdravje potrošnikov, je 13. novembra sporočil, da je prevzel Micron Technologies, enega vodilnih ponudnikov tehnologij inženiringa delcev na svetu.

Gre za pomemben premik k uresničevanju Catalentove strategije nudenja najboljših dostavnih sistemov in najširšega znanja s področja razvoja zdravil, saj bo Catalent svoji liniji dostavnih in razvojnih rešitev, ki je vodilna v industriji, priključil izjemne zmogljivosti inženiringa delcev podjetja Micron Technologies. Catalent lahko zdaj vzpostavi partnerstva z drugimi farmacevtskimi inovatorji v najbolj zgodnih fazah procesa razvoja zdravil, saj je s prevzemom dobil možnosti in znanja, kakršne nima nihče drug v industriji. Te vključujejo vse od optimizacije OptiForm® API in optimizacije delcev podjetja Micron Technologies do storitev strokovne formulacije in oblikovanja končne oblike odmerka ter vodilnih rešitev na področju biorazpoložljivosti, kot so lipidni sistem RP Scherer Softgel in tehnologije izdelave zdravil po termoplastičnem postopku OptiMelt™. Catalent lahko svojim strankam nudi podporo v celotni razvojni verigi, vse do izdelave končnih oralnih in inhalirnih dozirnih izdelkov za klinične in komercialne namene po vsem svetu, vključno z zmesmi z zelo močnim učinkovanjem.

"Ta strateški prevzem omogoča Catalentu, da ponudi najboljši obseg integriranih razvojnih rešitev in vrhunskih dostavnih sistemov industriji, in sicer v sodelovanju z raziskovalnimi ekipami naših strank bolj zgodaj v razvojnem ciklu, kar jim omogoča, da razvijejo boljše rešitve do faze kliničnih preizkusov ali trženja," je dejal John Chiminski, predsednik uprave in glavni izvršni direktor Catalenta, Inc. "Veseli smo, da smo pridobili vodilne tehnologije podjetja Micron Technologies in njihovo strokovno znanje na področju izdelovanja, prav tako pa ob prihodu v Catalent izrekamo dobrodošlico njihovi izjemno nadarjeni upravi ter znanstvenim in operativnim ekipam."

Micron Technologies s svojim preverjenim in raznolikim portfeljem redukcije velikosti delcev, mikronizacije in tehnologijami mletja, s katerimi premaguje izzive glede biorazpoložljivosti, stabilnosti in proizvedljivosti, daje svoj prispevek Catalentovi dolgi zgodovini inovacij in dolgoletnemu vodilnemu položaju v farmacevtski industriji.

Gre za drugi Catalentov prevzem od prve javne ponudbe delnic julija letos in sledi prevzemu podjetja Redwood Bioscience z njegovo platformo tehnologije SMARTag™ Antibody-Drug Conjugate (ADC) oktobra 2014.

Micron Technologies trenutno vodi dva tehnološko dovršena obrata, ki se ponašata z dolgoletno odlično kakovostjo in skladnostjo z zakoni, in sicer v Malvernu v ameriški zvezni državi Pennsylvania in v Dartfordu v Veliki Britaniji, ter v obeh obratih zaposluje približno 100 ljudi. Micron Technologies ima več kot 25 let izkušenj na področju mikronizacije z mletjem z zračnim curkom in oba obrata imata zmogljivosti za obdelavo tako razvojnih kot tudi komercialnih količin. Micron Technologies trenutno sodeluje v aktivnih programih, v katerih je vključenih preko 300 strank po vsem svetu. Oba obrata sta opremljena z naprednimi sistemi za zagotavljanje kakovosti, varnosti in popolnega obvladovanja zmesi z zelo močnim učinkovanjem in citotoksičnih zmesi in imata zmogljivosti za izvajanje integriranih analitičnih storitev od faze zgodnjega razvoja do komercializacije.

Joseph Drost, glavni izvršni direktor Micron Technologies, ki bo še naprej vodil to podjetje, je dejal: "Veseli nas, da bomo postali del Catalenta, saj med našima organizacijama obstaja naravna sinergija, sedaj pa bo globalno vodilno podjetje na področju dostavnih sistemov in razvojnih rešitev združilo moči z enim vodilnih ponudnikov tehnologij inženiringa delcev in integriranih analitičnih storitev. Z dostopom do Catalentove svetovne mreže, razvojnega znanja in inovativnih tehnologij, bomo lahko skupaj nudili celovite rešitve z namenom pospeševanja programov za razvoj zdravil in izboljšanega zdravljena pacientov po vsem svetu."

O podjetju Catalent, Inc.

Catalent, Inc. je vodilni ponudnik naprednih dostavnih sistemov in razvojnih rešitev za zdravila, biološka zdravila in izdelke za zdravje potrošnikov na svetu. V več kot 80 letih delovanja v industriji je Catalent dokazal, da je zmožen več uporabniških izdelkov na trg dostaviti hitreje, izboljšati učinkovanje izdelkov in zagotoviti zanesljivo dobavo izdelkov za klinične in komercialne namene. Catalent zaposluje približno 8.000 ljudi, vključno z več kot 1.000 znanstveniki, v skoraj 30 obratih na petih kontinentih. V fiskalnem letu 2014 je podjetje ustvarilo več kot 1,8 milijarde ameriških dolarjev letnih prihodkov. Sedež podjetja Catalent je v Somersetu v zvezni državi New Jersey.

Za več informacij obiščite www.catalent.com

More products. Better treatments. Reliably supplied.™ (Več izdelkov. Boljše zdravljenje. Zanesljiva dobava.)

O podjetju Micron Technologies

Micron Technologies, podjetje iz portfelja družbe Arlington Capital Partners, je eden vodilnih ponudnikov tehnologij inženiringa delcev za farmacevtsko industrijo na svetu. Micron Technologies je v 25 letih pomagal premagati izzive glede biorazpoložljivosti, stabilnosti in proizvedljivosti več sto oralnih in inhalacijskih zdravil prek svojega vodilnega, potrjenega in raznolikega portfelja redukcije velikosti delcev, mikronizacije in tehnologij mletja. Micron Technologies zaposluje približno 100 ljudi v dveh obratih, ki jih ima v ZDA in Veliki Britaniji. Sedež podjetja Micron Technologies je v Malvernu v zvezni državi Pensilvanija.

Za več informacij obiščite www.microntech.com

Napovedne izjave

Pričujoča izjava za javnost vsebuje tako izjave, ki se nanašajo na preteklost, kot napovedne izjave. Vse izjave razen zgodovinskih dejstev so ali se jih lahko razume kot napovedne izjave v pomenu, kot izhaja iz 27A. člena Zakona o vrednostnih papirjih iz leta 1933 z amandmaji in 21E. člena dopolnjenega Zakona o trgovanju z vrednostnimi papirji iz leta 1934. Napovedne izjave lahko na splošno prepoznamo po uporabi besed oz. fraz kot so "verjamemo", "pričakujemo", "predvidevamo", "nameravamo", "ocenjujemo", "načrtujemo", "napovedujemo", "napovedujemo", "je verjetno", "bi lahko", "bo", "bi" in drugih besed in fraz s podobnimi pomeni. Tudi izjave, ki govorijo o naših namenih, načrtih ali ciljih v zvezi s Catalentom so ali bi lahko bile napovedne izjave. Omenjene izjave temeljijo na trenutnih pričakovanjih glede prihodnjih dogodkov. Če se predvidevanja, na katerih izjave temeljijo, izkažejo za netočna ali se uresničijo nepričakovana tveganja ali negotovosti, se lahko dejanski rezultati bistveno razlikujejo od pričakovanj in projekcij podjetja Catalent, Inc. Med dejavnike, ki bi lahko povzročili drugačne rezultate, brez omejitev spadajo: splošni pogoji v industriji in konkurenca; izdelki in druga tveganja za obveznosti, ki izhajajo iz oblikovnih lastnosti, razvoja, izdelovanja in trženja naše ponudbe; neuspeh pri širitvi obstoječih ali uvajanju novih tehnologij oz. storitev v določenem časovnem okviru; ekonomski dejavniki kot so nihanja obrestne mere in menjalnih tečajev; tehnološke prednosti in patenti, ki jih lahko pridobijo konkurenčna podjetja; zahtevni pogoji glede dolga podjetja in dolžniških obveznosti, ki omejujejo naše delovanje in finančno fleksibilnost ter nalagajo visoke obresti in finančne stroške; ali težave pri vključevanju podjetja Micron Technologies v Catalentovo obstoječe poslovanje, ki bi zmanjšale ali preprečile pričakovane ugodnosti transakcije. Za bolj podrobno razpravo o omenjenih in drugih dejavnikih si oglejte informacije v poglavju "Dejavniki tveganja" v letnem poročilu podjetja na Obrazcu 10-K za fiskalno leto, ki se je končalo 30. junija 2014, ki ga je podjetje predložilo ameriški Komisiji za trg vrednostnih papirjev in borzo (SEC). Vse napovedne izjave v pričujočem sporočilu za javnost se nanašajo samo na datum sporočila za javnost ali na datum, ko so izrečene, Catalent, Inc. se ne obvezuje, da bo nadgrajeval katere koli napovedne izjave z novimi informacijami ali ob upoštevanju prihodnjega razvoja dogodkov razen v kolikor to določa zakon.

Kontakti

Mediji:
Chris Halling, +44 (0)7580 041073
chris.halling@catalent.com
ali
Richard Kerns, +44 (0)161 728 5880
richard@nepr.eu
ali
odnosi z investitorji:
Bertner Advisors, LLC
Monique Kosse, +1 860 940 0352
Monique.Kosse@BertnerAdvisors.com

Vir: Catalent, Inc.

Sporočilo za javnost je v izvirniku na voljo na:
http://www.businesswire.com/news/home/20141113006594/en