O-STA

Citrix je vodilni ponudnik rešitev za mobilnost podjetij

Citrix je vodilni ponudnik optimizacije poslovnih procesov z virtualizacijo, mreženjem, strežniškimi oblaki ter upravljanjem mobilnih naprav, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

nas je obvestil, da je bil označen kot vodilni ponudnik (leader) v poročilu podjetja Forrester Research Inc.z naslovom "The Forrester Wave: Enterprise Mobile Management". Tržišče rešitev za zagotavljanje mobilnega poslovanja v podjetjih so ocenili na podlagi pregleda 15 ponudnikov in njihovih rešitev. Analitiki podjetja so pri ocenjevanju ponudbe Citrix analizirali rešitev XenMobile, in sicer kako deluje, razvojno strategijo in vpliv na tržišče.

Po mnenju Forrester analitikov je Citrix "uspel s kreiranjem rešitve za mobilno delovno okolje, ki združuje rešitve za EMM, virtualizacijo ter varne omrežne prehode; prav ta kombinacija je bila ključna, da si je Citrix prislužil vodilno mesto; Citrix dokazuje zavezanost k boljši uporabniški izkušnji v vseh svojih izdelkih in trajno inovativnost z orodji za sodelovanje kot so ShareFile ali GoToMeeting; XenMobile je ključna komponenta platforme Citrix Workspace Mobile; XenMobile odlično združuje najboljše MDM, MAM, varne poslovne aplikacije za mobilno produktivnosti, storitve za izmenjavo podatkov in aplikacijske omrežne rešitve v najbolj celovito rešitev za upravljanje mobilnosti v podjetju nasploh".

Citat

Brian Dye, generalni direktor oddelka za mobilne platforme, Citrix: "We believe that our leader position in this report validates the strength of our EMM solution. We have delivered an integrated platform that combines devices, data and network security with our best-in-class, workflow-driven productivity applications. We will continue to focus on delivering the best user experience for both end users and IT administrators."

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.citrix.com/news/announcements/oct-2014/ForresterWaveEMM.html

### ### ###

O podjetju Citrix

Citrix je informacijsko podjetje, ki že dlje časa uspešno vodi tržišča na področjih virtualizacije, mreženja in oblačne infrastrukture. Njihov cilj je omogočiti ljudem boljše delo, sodelovanje in več produktivnosti s ponujanjem naprednih orodij in novih pristopov za prilagodljiva delovna okolja. S pomočjo njihovih rešitev lahko informacijski oddelki in ponudniki storitev gradijo, upravljajo in varujejo navidezna in mobilna delovna okolja za zagotavljanje brezhibne dobave aplikacij, namizij, podatkov in storitev - za vsakogar, na katero koli napravo, preko katerega koli omrežja ali strežniškega oblaka.

Leta 2014 praznuje Citrix 25 letnico inovacij za enostavnejšo informatiko in večjo produktivnost uporabnikov s prilagodljivejšimi in bolj mobilnimi načini dela. Te rešitve so dandanes v aktivni rabi v več kot 330.000 organizacijah po vsem svetu, z več kot 100 milijoni uporabnikov. Podjetje ima sedež na vzhodni obali ZDA v zvezni državi Florida v okolici glavnega mesta Miami. In še kot zanimivost - ustanovitelj je bivši razvojni inženir podjetja IBM, ki je svoje podjetje najprej poimenoval Citrus, ker pa je ta naziv že bil registriran, je iz besed Citrus in UNIX skoval ime Citrix.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.citrix.com

Dodatne informacije:

Matic Knuplež, inženir IT varnosti

matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com