O-STA

Tradicionalni slovenski zajtrk tudi v Velenju

Velenje, 19. november 2014 - Tudi letos se je Mestna občina Velenje pridružila projektu "tradicionalni slovenski zajtrk" in kot vsa leta doslej, tudi tokrat v projektu sodelujejo vse velenjske osnovne šole in vse enote Vrtca Velenje.


V petek, 21. novembra 2014, bodo tako v velenjskih vrtcih in osnovnih šolah za zajtrk oziroma malico postregli tradicionalno slovensko hrano, učitelji in vzgojitelji pa bodo otrokom na različne načine predstavili pomen zdravega prehranjevanja ter čebel in medu. Otroci bodo prepevali pesmi o čebelah, izvajali različne likovno-tehnične, plesne delavnice, lutkovne predstave, obiskali jih bodo čebelarji in jim prikazali delo in opremo za delo s čebelami, ogledali si bodo film o življenju čebel, se pogovarjali o čebelah in pomenu zdrave prehrane, o izvoru in oznakah živil, pripravili bodo eko kotičke in različne delavnice, prebirali bodo zgodbe in pesmi, povezane z zdravo hrano, projektu pa bodo prilagodili tudi vsebine pri posameznih predmetih.


V petek, 21. novembra, ob 8. uri se bo tradicionalnega slovenskega zajtrka udeležil tudi podžupan Mestne občine Velenje Srečko Korošec, ki se bo pridružil otrokom v vrtcu Ciciban na Gorici.

V Mestni občini Velenje tudi sicer na različne načine spodbujamo prehranjevanje s pridelki in izdelki lokalnih ponudnikov. Eden teh je Mestna tržnica, ki smo jo ustanovili leta 2006. Na tržnici lahko obiskovalci vsako soboto med 8. in 13. uro izbirajo med pestro ponudbo kmetijskih pridelkov in izdelkov iz Šaleške in Zgornje Savinjske doline.

Projekt "tradicionalni slovenski zajtrk" bo tudi v prihodnje potekal tretji petek v novembru, ki ga je Vlada Republike Slovenije na seji 11. oktobra 2012 razglasila za dan slovenske hrane.

Prijazno vabljeni, da se tradicionalnega slovenskega zajtrka v vrtcu Ciciban udeležite tudi predstavniki medijev!

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje