O-STA

V Mariboru se je danes zaključil drugi iz serije turnirjev Nivea sun beachvolley cup 2001

Danes se je v Mariboru zaključil drugi iz serije turnirjev Nivea sun beachvolley cup 2001. Z gotovostjo lahko trdimo, da je šlo za doslej največji mednarodni turnir v zgodovini slovenske odbojke na mivki saj so na njem nastopile ekipe iz Švedske, Hrvaške, Italije in Slovenije. Na masters turnirju se je pomerilo 8 moških in 5 ženskih ekip. Moški ekipi iz švedske sta na turnir prišle iz tekmovanja svetovne serije v Berlinu. Mathias Magnusson najboljši iz Švedske četverke, je na svetovni lestvici s svojim partnerjem uvrščen na visoko 23 mesto, čeprav priznava, da je njegova realno mesto okoli 50 - ega. Na samem turnirju se je pokazalo, da so tako slovenske kot hrvaške ekipe sposobne premagovati tudi visoko rangirane igralce na svetovni lestvici, saj se švedskim ekipam ni uspelo prebiti do zaključnih bojev.

V boju za tretje mesto sta se pomerili slovenski ekipi Technogroup, drugouvrščena iz portoroškega turnirja, (Marko Strle, Robert Pušpan) in Zembla Exxtasy (Sašo Rop, Jože Časer), zmagovalca prvih kvalifikacij. V sicer zelo napetem in izenačenem boju se je bolj izkazala dvojica Zembla Exxtasy, ki je zmagala z rezultatom 2:0 (21:18, 21:20) Kljub temu pa je ekipa Technogroup z devetimi točkami po dveh tekmah najbolje uvrščena slovenska ekipa. V finale sta se uvrstili hrvaški ekipi Lomi (Vjekoslav Hanžič, Sergej Lomako) ter zmagovalca prejšnjega turnirja ekipa Krešo i ja (Tomislav Steinocher, Krešimir Perič). Ekipa Lomi se je na zaključni turnir sicer prebila skozi kvalifikacije, vendar je bilo že pred začetkom tekmovanja jasno, da bosta sodila med favorite. V finalu sta tako zasluženo premagala rojaka in se s tem zavihtela na drugo mesto v skupnem seštevku. Vodstvo še vedno držita Tomislav Steinocher in Krešimir Perič s šestnajstimi točkami.

Pri dekletih sta se v malem finalu pomerili ekipi Nimm (Polona Žigo, Sara Bičič) ter ekipa Projekt Casino Bled (Tjaša Tabaj, Mojca Dolinar), ki je že v Portorožu osvojila tretje mesto. Mesto na stopničkah jima tudi tokrat po dobri igri ni ušlo, zmagali pa sta z rezutatom 2:1 (21:08, 17:21, 15:12). V boju za zmago sta se pomerili ekipi Zlato sidro, zmagovalki prvega turnirja (Alenka Dodič, Lea Kolar) ter Evo nas (Sara Habjan, Vera Čipev) tekmo sta bolje začeli mladi predstavnici Evo nas (Vera Čipev ima le 14 let) in dobili nekaj začetnih točk, nato pa sta le morali priznati premoč izkušenejših igralk.

Naslednji Nivea Sun beachvolley cup se bo odvil v Portorožu, kjer se že to soboto pričnejo Kvalifikacije.