O-STA

Zakaj bi podjetja morala imeti spletno trgovino?

Nakupovanje preko spleta kljub nekaterim slabostim, narašča, saj obstaja več prednosti in koristi spletnega nakupovanja. Zakaj se ljudje čedalje bolj poslužujejo spletnega nakupovanja in zakaj bi podjetja morala imeti spletno trgovino preberite v nadaljevanju.

Velika večina spletnih trgovin ponuja cene, ki so precej nižje od cen za iste izdelke v "fizični" trgovini. Lastniki spletnih trgovin znižajo stroške poslovanja tako, da se izognejo najemu prostorov, zato pa ponudijo nižjo ceno izdelkov. Na takšen način prihranijo in dobijo več kupcev.

Drugi razlog je, da lahko kupec brska po večih različnih spletnih straneh, da bi našel najboljšo ceno. Če bi pregledal vse trgovine v nakupovalnem centru, bi porabil približno uro in pol več.

Za nakupovanje na spletu se kupcem ni treba obleči in se peljati v trgovino. Izdelek lahko kupijo z nekaj kliki, iz postelje, v pižami. Prav tako lahko to opravijo kadarkoli, saj jim ni treba čakati, da se trgovina odpre.

Ob natrpanih urnikih, večina kupcev nima časa za obisk trgovine in nakupovanje na spletu jim omogoča, da nakupujejo brez da bi morali spreminjati svoje urnike.

Večina fizičnih trgovin ima omejeno število izdelkov za prodajo. Nakupovanje na spletu pa kupcem omogoča, da najdejo številne izdelke, ki jih ne bi mogli najti v fizični trgovini.

Fizične trgovine svoje kupce z uporabo plakatov, prodajnih sporočil, barv in promocijskim prikazovanjem izdelkov zvabijo v nakup večih izdelkov. Najbolj priljubljeni izdelki so po navadi na koncu trgovine, ker lastnik želi, da si ogledate vse njegove druge izdelke. Takšnih taktik se lastniki spletnih trgovin ne poslužujejo tako močno. Spletne trgovine po večini ne predstavljajo pritiska za nakup večjega števila izdelkov.

Spletno nakupovanje nudi diskretnost, za razliko od fizične trgovine, saj noben ne ve kaj nakupujete.

Podjetja lahko zaženejo spletno trgovino z nizkimi začetnimi in obratovalnimi stroški. Podjetje s pomočjo spletne trgovine pridobi širok krog kupcev, tudi čez mejo.

V kolikor razmišljate o tem, da bi začeli s spletno prodajo svojih izdelkov, vam lahko naši strokovnjaki pomagajo z izdelavo spletne strani s spletno trgovino.

Vir: quartsoft.com

Pripravila: Anja Grahek

[wpsr_facebook type="send" showfaces="0" width="150"]

Povezava do članka: http://data.si/blog/2014/12/22/zakaj-bi-morala-podjetja-imeti-spletno-trgovino/