O-STA

Javni razpis: Subvencije za zagon inovativnih podjetij

Slovenski podjetniški sklad je v petek 26. 09. 2014, v uradnem listu RS. št. 69/2014 in na spletni strani objavil javni razpis Subvencije za zagon inovativnih podjetij (P2B), ki jih bodo prejela inovativna in tehnološko naravnana mlada podjetja v drugi razvojni fazi. To pomeni, da so do finančne spodbude v drugi razvojni fazi upravičena po tem javnem razpisu le tista podjetja, katera so že prejela denarna sredstva v prvi razvojni fazi, po javnem razpisu P2/2013 (takrat kot ciljna skupina P2A) v višini 20.000 EUR za posamezno podjetje.

Namen javnega razpisa P2B je nadaljnji razvoj tehnološko - inovativnih podjetij in uspešen prenos razvojnih idej podjetnih posameznikov in skupin v tržno uspešne podjeme le tistih podjetij, ki so prvi del subvencije prejela že lani. Maksimalna višina subvencije za podjetje iz ciljne skupine P2B za posamezno podjetje znaša 54.000 EUR v dveh izplačilih. Podjetje, ki izkazuje v obdobju 3-let rast in uspeh tako doma kot v tujini, pa je opravičeno do treh tranš subvencij za zagon podjetja v skupni višini 74.000 EUR.

Slovenski podjetniški sklad je v obdobju 2006-2014 s subvencijo za zagon podjetij podprl že 436 mladih podjetij, mlajših od 12 mesecev. Do danes so ta podjetja ustvarila že 872 novih delovnih mest oz. 2 nova delovna mesta na podjetje, prav tako pa povečujejo dodano vrednost na zaposlenega. Skupno je Sklad v letu 2014 mladim podjetjem ponudil cca 39,0 mio EUR različnih finančnih spodbud, od tega pa je bilo dodeljenih že 14,5 mio EUR različnih finančnih spodbud ciljni skupini mladih podjetij.

V podjetju Data d.o.o. vam svetujemo in pomagamo pri pripravi projekta in projektne dokumentacije. O aktualnih podjetniških razpisih pa vas obveščamo tukaj. Vabljeni tudi na naš seminar Davčne olajšave za razvojne projekte.

Vir: Slovenski podjetniški sklad

Pripravili: Anja Grahek in Andreja Grabner, DATA d.o.o.

Povezava do članka: http://data.si/blog/2014/12/29/javni-razpis-subvencije-za-zagon-inovativnih-podjetij/