O-STA

Nova podoba spletne strani www.velenje-tourism.si

Velenje, 5. januar 2015 - Ob vstopu v novo leto je novo podobo dobila tudi turistična spletna stran Mestne občine Velenje www.velenje-tourism.si.

Zaradi nenehnega naraščanja uporabe spletnih tehnologij, ko se večina turistov odloča za dopust na podlagi atraktivne ponudbe na internetu, smo se v Mestni občini Velenje - Turistično-informacijskem centru Velenje odločili za prenovo obstoječe spletne strani, ki bo bolj učinkovita in uporabna za sodobne uporabnike.

Od zasnove prejšnjega spletišča do danes so se pojavile nove, zmogljivejše prenosne naprave različnih oblik in velikosti, predvsem pa se je povečala hitrost prenosa podatkov, še posebej prenos po mobilnih povezavah. Zaradi tega smo se prenove spletišča lotili celostno. Posodobili smo tako videz kot dostopnost do podatkov in tudi orodja za upravljanje strani.

Bistveno smo izpopolnili iskalnik po spletnih vsebinah, ki po novem omogoča rezervacije nastanitev, komentarje in druge storitve. Uporabniki mobilnih telefonov in tablic bodo spoznali prednosti "odzivnega oblikovanja" spletne strani, ki prilagaja velikosti okna brskalnika ali prikazovalne naprave brez manjšanja tekstov in slik. V veliki meri smo posodobili vsebine in fotografsko gradivo, ki je na novi spletni strani še lažje dostopno in bolj smiselno razporejeno. Dodali smo nove vsebine in temeljito prenovili način vzdrževanja, ki je po novem lažji, bolj odziven in s tem tudi bolj ažuren. Nova spletna stran je sedaj informativna, preprosta, všečna in hitra. Na voljo je v slovenskem in angleškem jeziku, do konca meseca pa bo na voljo tudi v nemškem jeziku.

Prenovo spletnih strani je izvedlo podjetje AV Studio, d. o. o., za prenovo pa je Mestna občina Velenje namenila 4.725,79 evra z vključenim davkom na dodano vrednost.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje