O-STA

Polna dvorana navdušenih obiskovalcev na prvem koncertu 1. Filharmoničnega festivala baročne glasbe v Slovenski filharmoniji

V petek 9. januarja ob 19. 30 uri se je v polni Dvorani Marjana Kozine v Slovenski filharmoniji začel 1. Filharmonični festival baročne glasbe. Navdušeno občinstvo je na koncertu, ki ga je umetniški vodja in dirigent Matej Šarc - sicer oboist Orkestra Slovenske filharmonije - poimenoval Nezvesta, lahko slišalo izbor arij iz Händlovih oper Alcina in Ariodante v izvedbi odlične slovenske mezzosopranistke Barbare Kozelj in Orkestra Slovenske filharmonije ter nekaj inštrumentalnih točk iz istih oper. Koncert je veličastno zaključila Händlova Glasba za kraljevi ognjemet.

Vsi , ki ste prvi koncert zamudili, lahko zamujeno nadoknadite že v petek 16. januarja ob 19. 30, ko bo na sporedu drugi koncert s tematskim naslovom Poročena.

Obeta se večer glasbe Johanna Sebastiana Bacha, na katerem bo ameriška sopranistka Sally Sanford skupaj s člani Ansambla Slovenske filharmonije izvedla dve poročni kantati: Umaknite se, otožne sence, BWV 202 in O, prelepi dan, zaželeni trenutek, BWV 210. Inštrumentalni del koncerta bosta sestavljala Bachova Brandenburški koncert št. 5 v D-duru, BWV 1050 in Suita v h-molu, BWV 1067.

Sopranistka Sally Sanford, lirična koloraturka, je znana po strastnih in očarljivih izvedbah širokega repertoarja, ki zajema dela od 12. do 20. stoletja, s posebnim poudarkom na skladateljih, kot so Monteverdi, Purcell, Lully, Bach, Händel, Mozart, Schubert in njihovi manj znani sodobniki. Z odliko je na Yaleu diplomirala iz književnosti in glasbe. Na Univerzi Stanford je doktorirala iz glasbenih umetnosti. Petje je študirala pri sopranistki (danes dirigentki) Susan Davenny Wyner in nekdanji mezzosopranistki Metropolitanske opere Herti Glaz.

Popestrite si januarski petkov večer z baročno glasbo v družbi Slovenske filharmonije.

Vljudno vabljeni.

Slovenska filharmonija, Kongresni trg 10, 1000 Ljubljana, T +386 1 24 10 800

www.filharmonija.si, info@filharmonija.si

Prodaja vstopnic: blagajna Slovenske filharmonije (T +386 1 24 10 800, E info@filharmonija.si)