O-STA

Registracija s.p. od A do Ž

Razlogov, da se posameznik odloči za registracijo s.p., je veliko. Nekateri želijo svojo idejo, hobi, znanje uresničiti prek lastnega podjetja in se dokazati na trgu, drugi se naveličajo zaposlitve in dela, ki ga opravljajo vrsto let in jim ne prinaša zadovoljstva, tretji si z ustanovitvijo podjetja rešujejo svoj socialni položaj, nekateri pa se s podjetjem dogovorijo, da bodo delo v podjetju opravljali kot pogodbeni partnerji prek s.p.

15 ključev za uspešno podjetniško pot

Pred registracijo s.p. si lahko pomagate z informacijami pridobljenimi na brezplačnih in plačljivih izobraževanjih, zakonodajo in podjetniškimi svetovanji.

Preverite tudi, ali so na voljo evropska sredstva ali ugodni krediti za podjetja. Pri tem vam lahko pomaga naš projektni oddelek, več o razpisih ", pokličite VEM TOČKO DATA na tel.: 01 6001 530, ki je edina VEM TOČKA v Sloveniji, ki vam pomaga celovito.

Zaposlitev ali samozaposlitev?

Kako registrirati s.p.?

Registracija s.p. je sicer enostaven postopek, vendar je potrebno razmisliti o vseh vprašanjih ter se nenehno izobraževati. Na svet podjetništva ste dobro pripravljeni, ko poznate odgovore na naslednja vprašanja:

Posameznik lahko registrira s.p., v kolikor ni davčni dolžnik oziroma ni na seznamu davčnih neplačnikov na FURS. Izobrazba ni pogoj za ustanovitev podjetja, je pa večkrat pogoj za opravljanje posameznih dejavnosti v okviru podjetja.

Razlike med registracijo s.p. in d.o.o.

Katere dokumente potrebujete za odprtje s.p.?

Za sam postopek registracije s.p. potrebujete:

  • osebni dokument,
  • davčno številko,
  • overjeno soglasje lastnika stanovanja oz. hiše, kjer bo vaš poslovni naslov, če vi niste lastnik hiše ali stanovanja. Soglasje lastnik objekta osebno overi na Upravni enoti ali pri notarju.

Več o samem postopku registracije s.p. si lahko preberete tukaj.

V kolikor ste odločeni, da želite registrirati podjetje, vam priporočimo, da se udeležite Brezplačnega skupinskega svetovanja pred registracijo podjetja.

Pripravila: Anja Grahek

Prijava na skupinsko svetovanje

Povezava do članka: http://data.si/blog/2015/02/25/registracija-s-p-od-a-do-z/