O-STA

Intel je prevzel podjetje PasswordBox

McAfee, vodilni dobavitelj varnosti z najobsežnejšo ponudbo vseh vrst rešitev za zaščito vseh vrst in velikosti strank, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

nam je v začetku leta 2015 sporočil v zvezi z zagotavljanjem digitalne varnosti pomembno novico, namreč njihov krovni lastnik Intel oz. natančneje oddelek Intel Security je prevzel podjetje PasswordBox, ki je eden od vodilnih ponudnikov rešitev za enostavno upravljanje digitalnih identitet. PasswordBox omogoča svojim uporabnikom enostavno prijavljanje v aplikacije in spletne strani, torej praktično od koderkoli in do kamorkoli, pri čemer si uporabniku ni treba zapomniti in vtipkavati množice različnih gesel. Znotraj novega okolja Intel Security Group bo PasswordBox postal del oddelka Safe Identity, katerega cilj je ponujati zanesljivo, enostavno in varno rešitev za upravljanje digitalnih identitet in kot rešitev za prijavljanje v storitve, ki bi naj nadomestila pogosto nerodna uporabniška imena in gesla.

Uporabniška gesla so eden od najbolj perečih problem sodobne informacijske varnosti, saj jih je po večini raziskav vsaj 90 odstotkov tako neprimerno izbranih, da so zelo ranljiva na napade. Heker, ki ima datoteko s seznamom 10.000 (to so seznami, ki so v prosti prodaji v "informacijskem podzemlju") najpogosteje uporabljanih gesel bi naj bil zmožen vdreti v 98 odstotkov vseh uporabniških računov. Problem je tudi prepletenost, saj ima večina ljudi množico identitet, po nekaterih raziskavah v povprečju okoli 26 (!) računov, katere pa ščitijo v povprečju s samo 5 gesli, pomeni da lahko heker, ki vdre v en račun, vdre v vsaj še štiri račune te iste osebe.

Citati

Chris Young, predsednik Intel Security Group: "Everyone can relate to password fatigue. The PasswordBox service has already brought relief to millions of consumers who now enjoy simple, instant login. Intel Security and PasswordBox share the same goal of improving digital identity protection across all devices and platforms. We believe we have the technology, expertise and reach to bring simple, secure access to consumers worldwide."

Daniel Robichaud, CEO in soustanovitelj PasswordBox: "PasswordBox has spent the last two years building a product that people love, trust and use around the world every day. We share Intel Security's vision of simple, secure access and identity protection across all platforms and devices. Together, we believe we can offer our customers world-class technology, expertise and support to bring such access anywhere - all backed by Intel."

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.mcafee.com/uk/about/news/2014/q4/20141201-01.aspx

### ### ###

O McAfee

McAfee je eden od vodilnih in predvsem največjih ponudnikov varnostnih rešitev na svetu, kar dokazuje z velikim tržnim deležem in širokim naborom izdelkov. Preverjeni proaktivni varnostni produkti in storitve vseh vrst - zaščita končnih točk, varnost elektronske pošte in spletnega prometa, požarne pregrade in preprečevanje vdorov, SIEM ter druge varnostne rešitve in storitve v oblaku so namenjene zaščiti sistemov, omrežij in posameznih računalnikov ter prenosnih naprav. Z v hiši razvitimi inovativnimi rešitvami za domače uporabnike, podjetja, javne organizacije in ponudnike storitev se zagotavlja informacijska varnost, skladnost, preprečuje prekinitve v poslovanju, ohranja integriteto poslovnih podatkov, odkriva ranljivosti, nadzira in izpopolnjuje varnost sistemov.

Kupci McAfee rešitev so največje vladne organizacije in mednarodne korporacije, a tudi milijoni domačih uporabnikov in družinskih podjetij. Od ustanovitve leta 1987 naprej so se redno širili z mnogimi pomembnimi pripojitvami, sedaj so vodilno svetovno podjetje z najbolj popolno ponudbo varnostnih rešitev nasploh.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.mcafee.com

Dodatne informacije:

Matic Knuplež, inženir IT varnosti

matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com