O-STA

Prva evropska sredstva malim podjetjem še pred poletjem?

Mala in srednje velika podjetja po Evropi bi lahko še pred poletjem prejela prva sredstva iz Evropskega sklada za strateške naložbe. Denar bo podjetjem dostopen prek Evropskega investicijskega sklada.

Zaradi gospodarske in finančne krize so investicije v EU v primerjavi z letom 2007 upadle za okoli 15 odstotkov. Podjetniški sektor je likviden, a negotovost zaradi gospodarskih obetov in visoke javne in zasebne zadolženosti v nekaterih delih EU še zadržuje nove investicije.

Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je zato kot eno od svojih prioritet postavil obsežen investicijski načrt za Evropo. Ta naj bi mobiliziral za 315 milijard evrov javnih in zasebnih investicij po vsej uniji.

Upravni odbor Evropskega investicijskega sklada je odločil, da bo Evropski investicijski sklad v začetku jamčil za tveganja pri transakcijah s posredniki, ki bi malim in srednje velikim podjetjem zagotovili dodatno financiranje.

Več o ostalih razpisih najdete tukaj.

V kolikor potrebujete pomoč pri pripravi razpisne dokumentacije za pridobitev evropskih in državnih nepovratnih sredstev pokličite naše svetovalce na 01 600 1530 ali pišite na data@data.si.

Pripravila: Anja Grahek