O-STA

[Opomnik]: Novinarska konferenca Mladinskega sveta Slovenije, Sindikata Mladi plus in Študentske organizacije Slovenije na temo Zakona o ukrepih s področja pripravništva

Spoštovani,

vabimo vas, da se udeležite novinarske konference Mladinskega sveta Slovenije (MSS), Sindikata Mladi plus in Študentske organizacije Slovenije (ŠOS) na temo Zakona o ukrepih s področja pripravništva, ki bo potekala

danes, 9. marca 2015, ob 11.00 uri

v prostorih Sindikata Mladi plus - Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, velika sejna soba v 6. nadstropju, na Dalmatinovi 4 v Ljubljani.

V četrtek, 12. marca 2015, bo na matičnem delovnem telesu potekala druga obravnava predloga Zakona o ukrepih s področja pripravništva, ki naj bi dokončno ukinil institut volonterskega pripravništva in prekinil številne prakse izkoriščanja zastonjske delovne sile.

Na novinarski konferenci bodo sodelovali Tin Kampl, predsednik Mladinskega sveta Slovenije (MSS), Zala Turšič, predsednica Sindikata Mladi plus, in Luka Špoljar, predsednik Odbora za socialna in zdravstvena vprašanja pri Študentski organizaciji Slovenije, ki bodo komentirali dosedanji zakonodajni postopek, predstavili skupno stališče glede predloga Zakona o ukrepih s področja pripravništva in pričakovanja pred četrtkovo sejo Odbora za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na 041 897 616 (Borut Cink) ali na pr@mss.si.

Vljudno vabljeni!


Mladinski svet Slovenije

Sindikat Mladi plus

Študentska organizacija Slovenije