O-STA

Znanstveni večer Univerze v Novi Gorici

Univerza v Novi Gorici vabi v okviru cikla "Znanstveni večeri" na predavanje, ki ga bo imel dr. Tine Tomažič (razvojni inženir v podjetju Pipistrel d. o. o. Ajdovščina), z naslovom "Zakaj je elektroletenje pomembno". Predavanje bo v četrtek, 19. marca 2015 ob 19. uri v dvorcu Lanthieri v Vipavi.

Predavanju bo sledil razgovor s predavateljem, ki ga bo moderiral dr. Gregor Veble, izredni profesor za področje fizike na Univerzi v Novi Gorici in vodja raziskav v podjetju Pipistrel d. o. o. Ajdovščina.

Reči, da živimo v razburljivih časih za letalstvo, bi bilo premalo in premilo. Smo na začetku nove dobe, v kateri lahko električni in hibridni električni pogon ponovno in na popolnoma nov način osmislita to, kako in kam letimo.

Večina se bo strinjala, da mora letenje postati tišje, cenejše in okolju bolj prijazno; kako pa bi bilo, če bi lahko vzletali in pristajali kjerkoli in nam sploh ne bi bilo potrebno potovati z letališč?

Podjetja z vizionarskimi vizijami letala z električnim pogonom strankam dostavljajo že danes, a resnični potencial elektroletenja je še mnogo bolj razburljiv. Do njega pa je mogoče priti le po poti inoviranja, ne posnemanja.

Kako prihodnost letenja vidite vi?

Vljudno vebljeni!

Dodatne informacije: Andreja Leban, Stiki z javnostmi, T: 05 3315 397, E: andreja.leban@ung.si