O-STA

NLB podarila CTG napravo Porodnišnici Ljubljana in za nakup še ene pričela z akcijo zbiranja sredstev

Danes, 16. marca 2015, je v prostorih ljubljanske Porodnišnice predsednik uprave NLB Janko Medja predal Ultrazvočnemu društvu ček za nakup nujno potrebne CTG - kardio-tokografske naprave. Predaja sredstev v višini 13.400 evrov, ki jih je sprejela predstojnica Porodnišnice in predsednica društva, doc.dr. Nataša Tul Mandić, je uvod v prav posebno akcijo, s katero bo NLB še naprej pomagala slovenskim nosečnicam in novorojenčkom. Do sredine maja bo banka od vsakega naročila brezstične NLB MasterCard in Maestro kartice z motivom po lastni izbiri v sklad Ultrazvočnega društva prispevala po en evro. Zbrana sredstva bodo namenjena nakupu še ene CTG naprave.


"Za vsako organizacijo je ustvarjanje pozitivnega rezultata tako kot je kisik za človeka - če ga nimaš, ali pa ga imaš premalo, ne moreš preživeti. A če bi mislili, da je življenje samo dihanje, bi zgrešili mnogo stvari, zaradi katerih je življenje vredno živeti. Ena od najbolj pomembnih stvari, zakaj v NLB menimo, da je vredno delati vsak dan, je naša družbena odgovornost. Ob tem s podporo humanitarnim in nevladnim organizacijam že vrsto let prispevamo k dvigu kakovosti življenja drugih. Vsako leto pa poleg velikih organizacij, kot so Slovenska Karitas, Rdeči Križ in ZPMS podpiramo tudi več kot sto humanitarnih in drugih organizacij. Lani smo bili posebej ponosni, ko smo kot osrednja slovenska finančna ustanova prejeli polni certifikat Družini prijazno podjetje.

V poslovanju z bankami in financami je dandanes naša vizija strankam omogočati uporabo najsodobnejših, hitrih in varnih možnosti plačevanja - to v tem trenutku najbolj ponazarja naša brezstična kartica. Po drugi strani je tehnologija vedno bolj pomembna v medicini in izboljševanju človeških življenj. Z donacijo, ki smo jo namenili Porodnišnici Ljubljana, želimo tudi našim najmlajšim omogočiti varen in s sodobno tehnologijo podprt prihod na svet, čeprav v tem primeru na hitrost žal nimamo vpliva. Bomo pa v banki s skupno tržno akcijo v naslednjih mesecih nadaljevali z zbiranjem sredstev za nakup še ene CTG naprave za ljubljansko porodnišnico. Do 15. maja 2015 bomo prav od vsake izdane NLB MasterCard in Maestro brezstične kartice z lastnim motivom uporabnika prispevali en evro v sklad za nakup kardio-tokografske naprave," je na novinarski konferenci ob predaji čeka povedal predsednik uprave Janko Medja. Ob tem je izrazil hvaležnost ekipi porodnišnice za vso skrb, namenjeno mamam in otrokom.

Akcijo zbiranja sredstev za nakup CTG naprav, ki so ključnega pomena za zdrav in varen porod, je Ultrazvočno društvo pričelo konec decembra, ko so bile v Porodnišnici Ljubljana kar štiri CTG naprave v okvari. "V porodnišnici imamo sicer 16 CTG naprav, od tega bi jih bilo treba kar osem čim prej zamenjati z novejšimi, pa še dodatne tri bi nam prišle prav. Zakaj? Samo v sprejemno-triažni ambulanti opravimo kar 15 tisoč pregledov na leto oziroma povprečno 41 na dan, za kar imamo na voljo tri CTG naprave, od katerih je le ena sodobna. V porodnem bloku, kjer se vsak dan rodi od 18 do 25 otrok, imamo osem CTG naprav, od tega le tri sodobne," je stanje opisala doc. dr. Nataša Tul Mandić, predstojnica Porodnišnice Ljubljana. "Skupaj bi torej potrebovali 11 novih CTG naprav, v okviru tekoče akcije zbiranja sredstev pa so si zadali cilj kupiti 4 res nujno potrebne. Odziv podjetij in slovenskih medijev je presegel vsa pričakovanja. Z njihovo pomočjo smo doslej zbrali sredstva že za tri CTG naprave, za še eno je prav danes prispevala tudi NLB. Za to smo jim iskreno hvaležni. Z besedami težko izrazim, koliko nam to pomeni," je dejala Nataša Tul Mandić in dodala: "Srčno upamo, da se bodo tudi komitenti NLB odzvali in v času trajanja akcije v čim večjem številu prešli na brezstične kartice z lastnim motivom. Banka se bo delu provizije odpovedala ter nam tako pomagala zbrati manjkajoči znesek. Želimo si, da bi lahko skupaj z že zbranimi donacijami kupili še dodatno novo CTG napravo."

NLB s podporo nevladnim in humanitarnim organizacijam prispeva k dvigu kakovosti življenja

V NLB s podporo humanitarnim in nevladnim organizacijam že vrsto let prispevamo k dvigu kakovosti življenja. Nakup CTG aparata predstavlja naše prvo sodelovanje s Porodnišnico Ljubljana, vsekakor pa to ni prva donacija, namenjena zdravstvu in zdravju. Pred kratkim smo donacijo predali tudi Pediatrični kliniki v Ljubljani, s skupno akcijo pa v naslednjih mesecih nadaljujemo z zbiranjem sredstev za nakup še ene CTG naprave za ljubljansko porodnišnico. Banka bo namreč prav od vsake, do 15. maja 2015 izdane NLB MasterCard in Maestro brezstične kartice z lastnim motivom uporabnika, prispevala en evro v sklad za nakup kardio-tokografske naprave.

NLB MarsterCard in Maestro brezstično kartico s svojim lastnim motivom si uporabniki lahko preprosto oblikujejo na spletni strani www.nlb.si/oblikovanje-kartice. Za motiv lahko izberejo fotografijo iz spletne galerije, kakšno svojo fotografijo ali pa si motiv izrišejo sami. Na ta način dobijo povsem izvirno kartico po svojem okusu, ki jo zlahka ločijo od vseh drugih kartic. Prav poseben simbolen pomen pa bo njihova kartica imela tudi zato, ker bodo na ta način pomagali bodočim staršem zagotoviti najlepše darilo - varen porod in zdravega novorojenčka.