O-STA

Fireeye ščiti platforme Windows, Apple ter Google Android pred napredenimi napadi

FireEye je globalni ponudnik rešitev za samodejno forenzično analiziranje napadov in dinamično zaščito pred naprednimi spletnimi grožnjami, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je v začetku leta 2015 objavil podporo za platformo Apple Mac OS X za družini rešitev FireEye NX ter AX, ter združljivost z napravami z operacijskim sistemom Apple iOS v okviru Mobile Threat Prevention Platforms; to pravzaprav pomeni, da lahko z rešitvami podjetja FireEye ščitimo vse v tem trenutku vodilne operacijske platforme.

FireEye NX je vodilna rešitev za zaznavanje in preprečevanje naprednih napadov, škodljive kode in komunikacij v podatkovnem prometu svetovnega spleta, deluje pa na principu navideznih strojev z različnimi operacijskimi sistemi, znotraj katerih se samodejno poganja koda ali odpirajo dokumenti in sistem ugotovi ali počnejo kaj sumljivega. FireEye je pred kratkim dodal tudi podporo za operacijski sistem Mac OS X, ki je na razpolago v napravi FireEye NX 7500.

FireEye AX je družina naprav za interaktivno preiskovanje kode in dokumentov, ki sicer temelji na isti tehnologiji navideznih strojev kot serija NX in omogoča ročno nalaganje datotek ali pregledovanje datotečnih strežnikov. Podpora za navidezne stroje z operacijskim sistemom Mac OS X je že na razpolago v modelu AX 5500.

Mobile Threat Prevention App je aplikacija, ki je sedaj na voljo v Appleovi aplikacijski trgovini in, podobno kot že nekaj časa dosegljiva različica za Android, deluje v tandemu z MTP Management, da skrbi za zaščito prenosne naprave na katero jo namestimo in ima zelo majhen vpliv na delovanje same naprave.

Citat

Manish Gupta, FireEye: "As enterprises evolve and the Apple footprint grows within them, advanced threat actors are turning their attacks to Apple products to carry out their work. By adding support for Apple, we are providing the only unified security platform for the top operating systems to protect enterprises from multi-vector attacks. With our proven ability to detect zero-day attacks, both Mac and Windows organizations can now benefit from the industry's best threat protection."

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

https://www.fireeye.com/company/press-releases/2014/10/fireeye-delivers-targeted-attack-protection-for-the-apple-platform.html

### ### ###

O podjetju FireEye Inc.

FireEye je globalni proizvajalec sofisticiranih varnostnih rešitev z več kot 1100 velikimi strankami iz vsega sveta vključno z več kot 100 podjetji iz seznama Fortune 500; med najbolj znanimi so Sallie Mae, Equifax, Juniper Networks, Heartland Payment Systems, San Francisco State University, Santa Barbara City College, idr.

Srce FireEye ponudbe je tehnologija izumljena v podjetju - na navideznih strojih temelječa varnostna platforma za sprotno zaščito pred najnovejšimi in najbolj sofisticiranimi grožnjami podjetjem in vladam po vsem svetu. Torej pred napadi, ki so sposobni izogniti se drugim bolj klasičnim varnostnimi rešitvam kot so požarne pregrade, IDS / IPS, protivirusne rešitve na prehodnih točkah ipd. Platforma FireEye Threat Prevention omogoča sprotno dinamično zaščito pred grožnjami brez uporabe vzorcev škodljivega prometa, pri čemer analizira in zaustavlja napade preko različnih vhodno-izhodnih poti, vključno s spletom, elektronsko pošto in datotekami, in na različnih stopnjah življenjskega cikla dolgotrajnega naprednega napada. Jedro platforme sta napredni virtualni pogon in dinamična varnostna analitika, ki skupaj omogočata prepoznavanje in blokiranje kibernetskih napadov v realnem času.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.fireeye.com

Dodatne informacije:

Robert Lubej, projektni vodja

robert.lubej@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com