O-STA

Predvelikonočni čas v znamenju Bachovega Pasijona po Janezu v izvedbi Slovenske filharmonije

Spoštovani,

vljudno vabljeni na šesti koncert Oranžnega abonmaja Slovenske filharmonije,

ki bo 2. in 3. aprila 2015 ob 19.30 v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.

Uroš Lajovic, dirigent

Theresa Plut, sopran

Barbara Kozelj, mezzosopran

Aco Bišćević, tenor (Evangelist)

Thomas Volle, tenor

Arne Lundmark, basbariton (Jezus)

Lars Johansson Brissman, bariton (Pilat)

Orkester Slovenske filharmonije

Slovenski komorni zbor

koncertni mojster Miran Kolbl

priprava SKZ Fernando Mejias

Spored:

Johann Sebastian Bach

Pasijon po Janezu, BWV 245

Predvelikonočni čas s šestim koncertom Oranžnega abonmaja Slovenske filharmonije na spored prinaša Pasijon po Janezu Johanna Sebastiana Bacha.

Pasijon po Janezu je prvi od dveh ohranjenih pasijonov, ki ju je napisal ta velikan nemškega baroka in je v primerjavi z bolj razdelanim Pasijonom po Mateju manj obsežen, zato pa nič manj pomemben. To veličastno delo je bilo prvič izvedeno na veliki petek 7. aprila 1724 v cerkvi sv. Nikolaja v Leipzigu.

Pasijon zaznamujeta izredna umetniška in teološka interpretacija skrivnosti božjega trpljenja. Celovito delo globokega duhovnega izraza, ki daleč presega baročno maniristično govorico, boste lahko slišali v četrtek 2. ter petek 3. aprila 2015 ob 19.30 v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v izvedbi Orkestra Slovenske filharmonije in Slovenskega komornega zbora z domačimi (Theresa Plut, sopran; Barbara Kozelj, mezzosopran; Aco Bišćević, tenor) in tujimi (Thomas Volle, tenor; Arne Lundmark, basbariton; Lars Johansson Brissman, bariton) solisti. Koncert bo vodil naš priznani dirigent Uroš Lajovic, ki bo s svojimi bogatimi izkušnjami in umetniško prezenco nedvomno oplemenitil vrhunski koncertni dogodek.

Vabimo vas, da predvelikonočni čas preživite v naši družbi, se za hip zaustavite in se prepustite pretresljivim pasijonskim dogodkom, ki jim vselej sledi odrešujoče vstajenje.

Vljudno vabljeni.

Slovenska filharmonija

Slovenska filharmonija, Kongresni trg 10, 1000 Ljubljana, T + 386 1 24 10 800 www.filharmonija.si, info@filharmonija.si

Vstopnice: Modri in Oranžni abonma, Cankarjev dom, Informacijsko središče in prodaja vstopnic: T +386 1 24 17 299/300, F +386 1 24 17 322, E vstopnice@cd-cc.si, tickets@cd-cc.si, www.cd-cc.si