O-STA

Citrix Xen Server 6.5 - 64-bitna arhitektura, GPU virtualizacija, ekstremne zmogljivosti, skalabilnost za VDI, strežniško virtualizacijo in oblake

Citrix je vodilni ponudnik optimizacije poslovnih procesov z virtualizacijo, mreženjem, strežniškimi oblaki ter upravljanjem mobilnih naprav, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je januarja 2015 najavil najnovejšo različico komercialne virtualizacijske platforme Citrix XenServer 6.5, ki temelji na odprto kodnem hipervizorju Xen Project Hypervisor. XenServer ima sedaj polno 64-bitno arhitekturo jedra ki omogoča izkoriščanje najnovejše strojne opreme in operacijskih sistemov, ter korporacijska omrežja, pomnilniške sisteme in napredno porazdeljevanje bremen. Za doseganje varnosti je tukaj podpora funkcije Intel Trusted Execution Technology (Intel TXT), ki odkriva nedovoljene posege in s tem preprečuje zaganjanje aplikacij na potencialno ogroženih sistemih. Novost te različice je tudi geo-lokacijsko označevanje sredstev, s čimer lahko bolje porazdelimo bremena ali na primer preprečimo deljenje obremenitev na določene lokacije iz varnostnih razlogov. Napredna virtualizacija grafične enot (GPU) podpira tehnologijo NVIDIA GRID vGPU in prinaša omogoča do 50-odstotno povečanje gostote strežnikov za zagotavljanje visoko zmogljivih tridimenzionalnih grafičnih aplikacij v virtualnih namizij.

Domača stran:

http://www.citrix.com/products/xenserver/overview.html

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.citrix.com/news/announcements/jan-2015/citrix-introduces-next-generation-xenserver-for-the-software-def.html

### ### ###

O podjetju Citrix

Citrix je informacijsko podjetje, ki že dlje časa uspešno vodi tržišča na področjih virtualizacije, mreženja in oblačne infrastrukture. Njihov cilj je omogočiti ljudem boljše delo, sodelovanje in več produktivnosti s ponujanjem naprednih orodij in novih pristopov za prilagodljiva delovna okolja. S pomočjo njihovih rešitev lahko informacijski oddelki in ponudniki storitev gradijo, upravljajo in varujejo navidezna in mobilna delovna okolja za zagotavljanje brezhibne dobave aplikacij, namizij, podatkov in storitev - za vsakogar, na katero koli napravo, preko katerega koli omrežja ali strežniškega oblaka.

Leta 2014 praznuje Citrix 25 letnico inovacij za enostavnejšo informatiko in večjo produktivnost uporabnikov s prilagodljivejšimi in bolj mobilnimi načini dela. Te rešitve so dandanes v aktivni rabi v več kot 330.000 organizacijah po vsem svetu, z več kot 100 milijoni uporabnikov. Podjetje ima sedež na vzhodni obali ZDA v zvezni državi Florida v okolici glavnega mesta Miami. In še kot zanimivost - ustanovitelj je bivši razvojni inženir podjetja IBM, ki je svoje podjetje najprej poimenoval Citrus, ker pa je ta naziv že bil registriran, je iz besed Citrus in UNIX skoval ime Citrix.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.citrix.com

Dodatne informacije:

Matic Knuplež, inženir IT varnosti

matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com