O-STA

Websense TRITON APX 8.0

Websense Inc., vodilni proizvajalec rešitev za filtriranje spletnih vsebin, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je januarja 2015 predal uporabnikom spletne strani možnost prenosa najnovejše različice njihove družine rešitev za zaščito prometa s svetovnim spletom, elektronske pošte in za preprečevanje kraje uhajanja podatkov, ki se od sedaj naprej pojavljajo pod skupnim imenom Websense TRITON APX 8.0. Kot vidimo je tokratna oznaka različice 8.0, medtem ko je bila prejšnja različica Websense TRITON 7.8. Razlika v številki različice je namenom "tako majhna", saj se s tehničnega oz. programskega stališča ne gre za tako veliko spremembo, v bistvu je 8.0 običajna evolucija različice 7.8. Pomen razlike v imenu (! APX !) in preskoku oznake različice iz 7 na 8 je predvsem v spremembi 'filozofije' pakiranja rešitev v kombinacije za posamezne stranke, ki je sedaj bolj prilagodljivo. Opcije si prirejeno sodobnim potrebam in nakup se zaradi tega pogosto izkaže za cenejšega, stranka lahko bolj svobodno izbira module posameznih storitev in s tem paket priredi sebi. To pa običajno pomeni, da ji ni treba vzeti paketa z funkcionalnostmi, ki jih ne potrebuje, ravno zato je lahko nakup cenejši.

Ime TRITON APX je namenjeno samo za pakete z vsemi tremi vrstami rešitev - splet, elektronska pošta, podatki - in APX je okrajšava za "Advanced Protection across entire kill chain", se pravi za popolno in zaokroženo ponudbo zaščite pred naprednimi nevarnostmi na vseh področjih. Ponudbo TRITON APX tvorijo naslednje rešitve, ki jih je mogoče naročiti tudi ločeno:

- TRITON AP-WEB,

- TRITON AP-EMAIL,

- TRITON AP-DATA,

- TRITON AP-ENDPOINT je del rešitve AP-DATA a na razpolago tudi kot samostojen produkt.

Pri vsaki od rešitev je mogoče še dokupiti nekatere module, na primer pri zaščiti spletnega prometa je mogoče dokupiti modul DLP za zaščito podatkov ali modul za delovanje v strežniškem oblaku, podobno pri rešitvi za elektronsko pošto. Spletna zaščita ponuja tudi mobilni modul tj. zaščito pametnih telefonov in tablic. Stranka si lahko storitev prilagaja svojim potrebam tudi s svobodno izbiro tipa namestitve na lokacij, kjer ima na razpolago namenske naprave, navidezne naprave ali programske namestitve. Websense ima po vsem svetu postavljenih več velikih podatkovnih centrov s strežniškimi oblaki, zato se je mogoče odločiti tudi za modul 'cloud', se pravi za storitev, ki deluje v celoti v strežniškem oblaku, ali za modul 'hybrid', pomeni za kombinacijo na lokaciji n in v strežniškem oblaku nameščene rešitve.

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://community.websense.com/blogs/websense-news-releases/archive/2015/01/13/websense-transformation-delivers-new-triton-174-apx-8-0-platform-to-surface-threats-combat-skills-deficit-amp-provide-advanced-data-theft-prevention.aspx

### ### ###

O Websense Inc.

Websense Inc. je bil najprej vodilni proizvajalec rešitev za filtriranje spletnih vsebin, od leta 2007 naprej pa ponuja tudi najbolje ocenjeno rešitev za preprečevanje uhajanja podatkov. Podjetjem, izobraževalnim ustanovam, ponudnikom internetnih storitev in domačim uporabnikom nudi vodilne rešitve, ki temeljijo na vrhunskih tehnologijah in združujejo realno-časovno analiziranje internetnih vsebin z orodji za filtriranje, pregledovanje in blokiranje. Med novostmi v družini rešitev podjetja so tudi gostovane rešitve oz. varnostne rešitve v oblaku za zaščito elektronske pošte in varovanje prometa s svetovnim spletom.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.websense.com

Dodatne informacije:

Robert Lubej, projektni vodja

robert.lubej@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com