O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Zmagovalna ekipa Podjetniškega vikenda je ShopApp

Velenje, 31. marec 2015 - Mestna občina Velenje in SAŠA inkubator sta konec preteklega tedna organizirala podjetniški vikend, v okviru katerega je več kot 60 udeležencev aktivno razvijalo svoje podjetniške ideje. Zmagovalno idejo je predstavila ekipa ShopApp, ki je razvila aplikacijo, ki bo na enem mestu združevala vse kupone za popuste in je namenjena ljudem, ki ne marajo promocijskih letakov, si pa vseeno želijo kupone za popuste.

Drugo mesto je zasedla ekipa Doživetje v kaščah na vrhu, ki turistom ponuja popoln oddih v restavriranih samooskrbnih kaščah in vrnitev v čas, ko so ljudje živeli v sožitju z naravo in se na ta način tudi preživljali. Tretje mesto pa je pripadlo ekipi ActiveVacation, ki je razvila aplikacijo, ki turistu predlaga vse aktivnosti, ki jim določena destinacija ponuja. Rešitev povezuje lokalne turistične ponudnike, poznavalce lokalnih poti in turiste.

Nagrade najboljšim v višini 3.500 evrov, 1.500 evrov in 1.000 evrov je podelil župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič, ki je izrazil navdušenje nad inovativnimi idejami in udeležence povabil tudi v nove prostore SAŠA inkubatorja, ki ga bomo predvidoma odprli v mesecu septembru.

Podjetniškim ekipam so s svojimi strokovnimi nasveti pomagali tudi mentorji, ki so usmerjali njihovo delo. Iz področja trženja je svetovala Irena Ograjenšek iz Ekonomske fakultete v Ljubljani, iz področja marketinga Žiga Brodnik iz AV studia, iz področja podjetništva direktorica Savinjsko-šaleške območne razvojne agencije Jasna Klepec, na vprašanja iz IT so odgovarjali Jure Žove, Peter Peer in Tadej Oremuž, na področju IKT je svetoval direktor podjetja Mega M Matej Meža, področje oblikovanja je pokrival Bojan Pavšek iz OPA celice, Urška Kljajič je svetovala o sodelovanju z javnostmi, o razvoju turističnih produktov pa je svetoval direktor Term Olimia Vasja Čretnik.

Prvi dan so sodelujoči predstavili svoje ideje in oblikovali 11 ekip, v okviru katerih so poskušali oblikovati končni produkt. V nedeljo so sodelujoči izvajali še zadnje popravke in se pripravljali na zaključno predstavitev projektov. Udeležence je ves čas vodil direktor Ustvarjalnika - Pospeševalnika mladinskega podjetništva in poznavalec start:up paketov Matija Goljar.

Vseh 11 ekip je predstavilo odlične ideje, za katere so na Podjetniškem vikendu razvili izhodiščne poslovne modele, ki bodo služili kot odličen temelj za nadaljnji razvoj. Svoje podjetniške ideje so predstavile tudi ekipe:

- Escape the nightmare (soba po vzoru znanih "escape-rooms", ki bo tematsko obarvana in bo vključevala tudi faktor strahu),

- Lotus (spletna stran, ki bo ponujala podporo in informacije ženskam, ki se soočajo z nenačrtovano nosečnostjo),

- Naj kamp (idejna zasnova kampa ob jezeru, ki bo ponujal animirano varstvo in delavnice za otroke),

- Obleči se (spletni portal za naročilo oblačil po meri),

- Reprodukcijski center za živali (center, ki ponuja ozko usmerjeno dejavnost veterinarske medicine s poudarkom na genetskem svetovanju, reprodukciji in pediatriji),

- Save - walkie (palica za slepe in slabovidne, ki jih s pomočjo senzorja opozori na ovire z vibracijo),

- Quick shoppers (hitri nakupovalni voziček, ki ima vgrajen čitalec črtnih kod in sam sestavlja račun),

- Skuli (interaktivna predstavitev šole z zanimivimi informacijami).

Udeleženci Podjetniškega vikenda so bili z izvedbo, predavatelji in napredkom zelo zadovoljni, saj so postavili odlična izhodišča za nadaljnji razvoj novih podjetniških potencialov SA-ŠA regije.