O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Nova razstava v avli Mestne občne Velenje - Sled peresa ob klekljani čipki

Velenje, 2. april 2015 - V avli Mestne občine Velenje si lahko ogledate razstavo "Sled peresa ob klekljani čipki" krožka Kaligrafija Univerze za III. življenjsko obdobje Velenje.

Kaligrafija ni samo način pisave na posebnih dokumentih, ampak je istočasno tudi učenje pravopisa, lepopisja, s katerim želimo presenetiti svoje najbližje, znance, prijatelje. Obnova pisave Gotica Tekstura, ki je osnova za kaligrafijo, je zagotovo za poznavalca posebna veščina, pri kateri je veliko natančnosti in potrpežljivosti. Vzgoja lepega pisanja in pravopisa je istočasno tudi osebno spričevalo vsakega človeka.

Mentorica krožka je Marija Krajnc, animatorka pa Renata Šincek.

Letošnja kaligrafska razstava je združena s čudovitimi izdelki klekljane čipke, saj je kar nekaj "študentk" zavzetih klekljaric. Poleg lepih, globokih in spodbudnih misli ter poezije znanih ali neznanih avtorjev, zapisanih s kaligrafsko pisavo, bo obiskovalcem estetski užitek podarjen tudi z lepo in izvirno ročno klekljano čipko. Tako kaligrafija kot klekljanje imata globoke korenine v polpretekli zgodovini našega naroda, zato se naj tudi v današnjem hitrem tempu življenja oko spočije na stvaritvah izpod pridnih rok naših someščank.

Razstava bo na ogled do 14. aprila 2015.

Vljudno vabljeni!