O-STA

Takashi Kuki novi predsednik Kyocera Document Solutions Inc.

Ljubljana, 8. april 2015 - Iz podjetja Kyocera Document Solutions, enega vodilnih ponudnikov rešitev za upravljanje z dokumenti, so sporočili, da je nov predsednik družbe postal Takashi Kuki, ki je nasledil dosedanjega predsednika Katsumija Komaguchija. Ta bo odslej opravljal naloge podpredsednika družbe Kyocera Document Solutions, Inc. Takashi Kuki ima bogate izkušnje, saj je v 33 letih delovanja v podjetju delal na različnih vodilnih mestih v skupini Kyocera.

V zadnjih letih se je Kyocera odzvala na spreminjajoče se razmere v poslovnem okolju, v katerem so stranke vse bolj globalne in razpršene. Oblikovala je razvojno strategijo, ki je družbo preoblikovala v rešitveno podjetje, ki ponuja učinkovitejši pristop s kombinacijo strojne in programske opreme ter storitev. Kyocera se je izkazala v prizadevanjih za povečanje učinkovitosti svojih strank, zmanjšanje njihovih stroškov poslovanja in poenostavitve vsakodnevnih opravil.

Takashi Kuki je svojo poslovno pot pri Kyoceri začel leta 1982 v podjetju s takratnim imenom Kyoto Ceramic Co Ltd. Oktobra 1986 je dobil prvo mednarodno priložnost s selitvijo v ZDA, kjer je delal kot pomočnik predsednika Kyocera Electronics, Inc. Po vrnitvi na Japonsko leta 2002 je postal Generalni direktor korporacije Kyocera Mita. V letu 2004 se je ponovno selil v tujino, tokrat v Evropo, kjer je zasedal različna vodilna mesta v Kyocera Mita Europe. Po ponovni vrnitvi na Japonsko 2011 je postal član uprave korporacije Kyocera.

V svojem sporočilu ob imenovanju se je Takashi Kuki posvetil ključnim področjem, ki so pomagali Kyoceri pri vzponu do enega vodilnih igralcev na področju dokumentnih rešitev. Izpostavil je okoljsko trajnostno usmeritev in edinstvene komponente z dolgo življenjsko dobo, s katerimi je Kyocera pridobila svoj sloves. Poudaril je tudi Kyocerin edinstveni pristop h globalnemu partnerstvu, ki daje prednost strategiji rasti, skupaj z njenimi partnerji, na osnovi specifičnih poslovnih potreb.

###

O podjetju Kyocera Document Solutions Europe B.V.

Kyocera Document Solutions sodi med vodilna svetovna podjetja s področja pisarniških dokumentnih rešitev. Ponudba izdelkov in storitev obsega tiskalnike ECOSYS, zanesljive večnamenske sisteme, visokokakovostni potrošni material in obsežno ponudbo programskih rešitev ter upravljanih dokumentnih storitev (Managed Document Services, MDS). Kyocera Document Solutions nudi inovativne izdelke, ki gradijo na temelju komponent z dolgo življenjsko dobo. Prednosti za stranke vključujejo nizke skupne stroške lastništva in visoko učinkovitost v vseh delovnih okoljih. Njena ponudba rešitev in enota Managed Document Services pomagata strankam znižati stroške in vpliv na okolje ter sočasno izboljšati učinkovitost in zanesljivost vsakodnevnih poslovnih procesov. Več informacij je na voljo na spletni strani www.kyoceradocumentsolutions.si.

Kyocera Document Solutions je podružnica v popolni lasti korporacije Kyocera Corporation, ki je leta 2009 obeležila 50. obletnico obstoja. Kyocera, ki se na seznamu največjih javnih družb na svetu, Global 2000 revije Forbes, uvršča na 492. mesto, je vodilni proizvajalec visokotehnološke keramike, elektronski komponent, solarnih celic in elektronske pisarniške opreme. Kyocerina dolgoročna strategija je usmerjena v poslovanje, ki podpira telekomunikacije, obdelavo informacij, zaščito okolja in ohranitev kakovosti življenja.

O podjetju Xenon forte

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Več informacij:

Xenon forte, d. o. o.
Ciril Kraševec, direktor
Leskoškova 11, 1000 Ljubljana
Tel.: (01) 5484 800
Faks: (01) 5484 819
E-pošta: ciril@xenon-forte.si
Spletna stran: www.xenon-forte.si