O-STA

Projekta TransStar Evropa in Prevajalska kocka

Spoštovani,

Oddelek za prevajalstvo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani že nekaj let sodeluje v projektih TransStar in Prevajalska kocka, ki sta namenjena nadaljnjemu izobraževanju in uveljavitvi mladih književnih prevajalcev. Po uspešnih prireditvah na Poljskem, v Ukrajini in Nemčiji bodo kulturne prireditve in prevajalske delavnice od 15. do 18. aprila 2015 potekale tudi v Ljubljani.

Prilagamo program v slovenščini in vabimo, da se udeležite katere od prireditev.

Projekta "TransStar Evropa" in "Prevajalska kocka" vodita in usmerjata prof. dr. Schamma Schahadat in Claudia Dathe, obe s Slavističnega seminarja Univerze v Tübingenu, partnerji v projektih pa so Karlova univerza (Praga), Univerza v Lodžu, Univerza v Zagrebu, Univerza Tarasa Ševčenka (Kijev), Univerza v Ljubljani pa tudi inštitucije, kot so Literaturhaus Stuttgart, Collegium Bohemicum (Ustí nad Labem), Goethe Institut (Kijev) in Villa Decius (Krakov).

Oba projekta so finančno omogočili EU program "Lifelong Learning" (Vseživljenjsko učenje) in partnerske institucije, projekt "Prevajalska kocka" pa finančno podpirata nemški fundaciji za pospeševanje kulture, Kulturstiftung des Bundes in Robert Bosch Stiftung. Prireditve v Ljubljani je podprl še Avstrijski kulturni forum (http://austrocult.si/sl/nase-prireditve/)

Več informacij na: http://transstar-europa.com/ubersetzungswurfel-kommt-im-april-2015-nach-ljubljana/ .

Z lepimi pozdravi,

Kristina Zajc Božič

sam. str. delavka za spremljanje dejavnosti Filozofske fakultete

Univerza v Ljubljani, Filozofska fakulteta

Aškerčeva 2, 1000 Ljubljana

tel. št.: 01/241 12 16