O-STA

Veliki koncert Trobilnega ansambla Slovenske filharmonije

Spoštovani,

vljudno vabljeni na Veliki koncert Trobilnega ansambla Slovenske filharmonije

z gosti in dirigentom Rogerjem Bobom.

Koncert bo v četrtek, 23. aprila 2015, ob 19. uri v Dvorani Marjana Kozine v Slovenski filharmoniji.





Spored:

Henri Tomasi
Liturgične fanfare za trobilni ansambel, timpane in tolkala

Gunther Schuller
Simfonija za trobila in tolkala, op. 16

Gustav Holst
Planeti, suita za orkester, op. 32, H. 125

John Towner Williams
glasba iz filma Vojna zvezd, 4. epizoda - Novo upanje

Roger Bobo, ki v Ljubljano prihaja kot gost Trobilnega ansambla Slovenske filharmonije (TASF), velja za "trobilsko legendo", "virtuoznega solista" ter prvega tubista, ki je v dvorani Carnegie Hall samostojno izvedel solistični recital. Leta 2001 je prenehal z aktivno solistično kariero ter se posvetil poučevanju vseh trobilnih instrumentov. Deluje tudi kot dirigent in član žirij na mnogih glavnih mednarodnih tekmovanjih. Kot solist, dirigent in inštruktor trobilnih sekcij je gostoval v velikem številu mednarodno uveljavljenih orkestrov. Velja za cenjenega profesorja, saj so njegovi študenti člani vseh glavnih simfoničnih orkestrov, mnogi med njimi so ustvarili tudi uspešne solistične kariere.

O Trobilnem ansamblu Slovenske filharmonije

Ob koncu leta 2002 so trobilci Orkestra Slovenske filharmonije ustanovili trobilni ansambel, ki je zajel večino najboljših članov matičnega orkestra. S čvrsto zagnanostjo so vstopili v svet domače, evropske in svetovne trobilne komorne glasbe. Po mnogih odličnih koncertih s skladbami Gershwina, Bacha, Parkerja, Gabrielija, Susata, Händla, Dolarja ter drugih so posegli tudi po delih sodobnih domačih in tujih avtorjev. S plemenito barvo simfoničnih trobil in pestrimi ritmičnimi gibanji se ansambel danes podaja v blesteči barok in skozi "jazzovski zvok" ameriških in angleških skladateljev nazaj v našo sočasnost, v svet sodobne glasbe. Do sedaj je ansambel sodeloval z nekaterimi svetovno priznanimi domačimi in tujimi trobilci. Izvedel je mnogo odličnih koncertov in posnel dve zgoščenki.

Gostovanje znamenitega Rogerja Boba je za Trobilni ansambel Slovenske filharmonije, kot tudi za slovensko občinstvo, svojevrstni dogodek. Zato ne zamudite zanimiv koncertni večer!


Slovenska filharmonija, Kongresni trg 10, 1000 Ljubljana, T + 386 1 24 10 800 www.filharmonija.si, info@filharmonija.si

Prodaja vstopnic: pri blagajni Slovenske filharmonije

Rezervacija vstopnic: T +386 1 24 10 800, E info@filharmonija.si