O-STA

Obvestilo medijem - 70 let osvoboditve

Spoštovani,

pošiljamo vam informacijo za medije pred prireditvijo "Pod svobodnim soncem" posvečeno70-letnici osvoboditve.

Letošnjo obletnico osvoboditve bo zveza združenj borcev Slovenije v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana in Mestno organizacijo zveze borcev Ljubljana pripravila na dan zmage, 9. maja na Trgu Republike v Ljubljani s pričetkom ob 13. uri.

70 let pod svobodnim soncem bo slovesnost, na kateri se bodo družili stari in mladi, dobromisleči ljudje, ki bodo uživali v kulturnem programu v režiji Iztoka Toryja. Režiser je v zgodovinski pregled vojne umestil partizanske pesmi, tako domače kot zavezniške, izvajali pa jih bodo tržaški partizanski pevski zbor Pinko Tomažič, partizanski peski zbor, Moški pevski zbor Valentin Polanšek, Moški pevski zbor Foltej Hartman, Moški pevski zbor Slava Klavora in Mladinski pevski zbor OŠ Jurija Dalmatina ob spremljavah Rudarske godbe Hrastnik, policijskega orkestra in orkestra slovenske vojske. Popestritev programa bo vsekakor nastop garde slovenske vojske.

Slavnostni govornik na prireditvi bo prvi predsednik samostojne republike Slovenije, Milan Kučan.

Prosimo vas, da se za vse informacije v zvezi s prireditvijo, akreditacije in pomoč pri sogovornikih obrnete na Vita Klavoro, gsm: 041 533 337, e pošta: vitoklavora@gmail.com.

Lep pozdrav.