O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Podjetniško druženje v Velenju - "Da se!"

Velenje, 22. maj 2015 - "Start Up" skupnost Velenje bo v sodelovanju s SAŠA inkubatorjem, Mestno občino Velenje in Ustvarjalnikom v torek, 26. maja 2015, od 15. ure dalje v Vili Bianci v Velenju organizirala podjetniško druženje pod naslovom "Da se!". Goste bo uvodoma nagovoril župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič.

V okviru druženja bo potekala tudi mednarodna okrogla miza, na kateri bodo poleg ministrice za delo, družino in socialne zadeve dr. Anje Kopač Mrak, ki bo predstavila nacionalno podporno okolje za spodbujanje socialnega podjetništva, s svojimi poslovnimi idejami sodelovali tudi mladi uspešni podjetniki.

Ob 16. uri bo sledil sklop predstavitev Poslovnega centra Standard, "Start up" skupnosti in "coworking" prostorov v Velenju ter pospeševalnika "Unreasonable Labs" v Sloveniji.

Predstavitvam bo sledilo "Mreženje na terasi" in "Štart Up Speed Dating", ki ga bomo zaključili z druženjem.

Na okrogli mizi bodo sodelovali tudi:

- Mara Steau iz Romunije, srednješolka, bodoča študentka univerze Harvard, je razvila mobilno igro "TeenPreneur", ki mlade uči finančne pismenosti. Igro so v Romuniji zelo dobro sprejeli in jo vključili v reden učni proces.

- Melissa Diamond na nevarnih ozemljih Palestina že več let vodi mrežo klinik za avtistične otroke. Posebnost klinik je, da je vsaka od njih pobratena z avtistično bolnišnico v Združenih državah Amerike, ki zagotavlja strokovno osebje in financiranje.

- Tom D'Eri iz Združenih držav Amerike je soustanovitelj podjetij "Rising Tide Car Wash" in "CanDo Business Ventures". Predan je trajnostnemu in socialnemu podjetništvu. K temu ga je spodbudila izkušnja njegovega brata, avtista, ki zaradi svoje bolezni ni mogel najti primerne zaposlitve. Z ustanovitvijo verige avtopralnic, ki zaposluje izključno avtiste, je postal eden izmed najbolj prepoznavnih socialnih podjetnikov v Združenih državah Amerike.

- David Trayford iz Velike Britanije, bivši televizijski voditelj, stand up komik, profesor na univerzi Singularity, vlagatelj, proučevalec trendov prihodnosti in podjetniški mentor. Deluje na področju vzhodne Evrope, kjer je reden gost podjetniških konferenc, nedavno pa je ustanovil podjetniški pospeševalnik "The Hub" v Budimpešti.

- Jernej Pangeršič je prvi Slovenec, ki je bil sprejet na univerzo Watson - vodilno svetovno univerzo za socialno podjetništvo, na katero vsako leto sprejmejo le 12 študentov, njihovi predavatelji pa so Nobelovi nagrajenci, direktorji največjih podjetij ... Po zaključku študija je sprejel ponudbo za delo v vodilnem inštitutu za socialno podjetništvo "Unreasonable Institute" v Združenih državah Amerike. Vodi projekt širitve njihovega izobraževalnega dela v tem delu Evrope.

Udeležba na podjetniškem druženju je brezplačna, potrebno pa je izpolniti prijavo, ki se nahaja na spletnem naslovu: https://www.eventbrite.com/e/podjetnisko-druzenje-da-se-tickets-17026611052.

Vsi zainteresirani lahko več informacij dobijo pri sodelavki SAŠA inkubatorja Ani Anžej (e-naslov: ana.anzej@velenje.si; telefonska številka: 03 8961 718).

Prijazno vabljeni na podjetniško druženje v Velenju!