O-STA

Izzivalci so na Millenium Athlete Izzivu s slovenskimi telovadci preizkušali svojo gibčnost

Trojica izzivalcev akcije Millenium Athlete Izziv je ta teden v Fitnes Kliniki v Vodnem mestu Atlantis trenirala skupaj z reprezentanti Gimnastične zveze Slovenije. Trening v družbi gimnastične ekipe je le eden v mozaiku raznovrstnih podvigov, s katerimi so se soočili izzivalci akcije Millenium Athlete Izziv. S prilagojenimi treningi za izoblikovanje telesa, izgubo telesne teže in pridobivanje mišične mase so po skoraj treh mesecih udeleženci dosegli zavidljive rezultate - skupaj so v prvih dveh mesecih izgubili kar 34 kilogramov.

Za vzdrževanje motivacije so se treningi razlikovali. Tokrat so udeleženci programa prisostvovali treningu članov Gimnastične zveze Slovenije, katere podpornik je družba BTC. Znani telovadci - Mitja Petkovšek, Sašo Bertoncelj, Rok Klavora, Žiga Šilc in Teja Belak - so se skupaj z udeleženci najprej ogreli, nato pa opravili trening.

O gibčnem podvigu v družbi telovadcev je spregovorila Emilija Hren: "Današnji trening je zagotovo bil drugačen, a sem vesela, saj sem zdržala do konca. Najtežja vaja mi je bil dvig nog v vesi na letveniku. Ker sem si ob začetku programa zastavila jasen cilj, ki je shujšati, poskušam po najboljših močeh slediti programu, ki so ga za nas pripravili trenerji. Ob začetku treningov sem tehtala 81 kilogramov. In ker se akcija Millenium Athlete izziv približuje koncu, se z veseljem pohvalim, da sem v prvih dveh mesecih izgubila 8 kilogramov."

Trimesečni Millenium Athlete izziv je petim udeležencem ob aktivnem vadbenem programu obljubil pomoč pri spopadanju z odvečnimi kilogrami in oblikovanje popolnega telesa ob vstopu v poletje. V Športnem centru Millenium in Fitnes kliniki Strokovnega centra zdravja v Vodnem mestu Atlantis so od marca udeležence spremljali štirje izkušeni trenerji, ki so jih pri treningu usmerjali, spodbujali in bdeli nad njihovimi rezultati. Pri izgubi odvečne teže jim je bila v veliko pomoč široka linija izdelkov športne prehrane Athlete.

"Navade je težko spremeniti, še posebej, če so tako okusne kot je čokolada", se je pošalil Darko Stranjak in pripomnil: "Ampak hrana in gibanje sta pomembna. Z zadovoljstvom ugotavljam, da se je trimesečno potenje obrestovalo - v prvih dveh mesecih sem zmanjšal ocenjeno starost presnove za 11 let in izgubil 9,3 kilogramov. Počutim se odlično! Trenerji so nam ves čas stali ob strani in nas spodbujali, zagotovo pa je k uspehu pripomogla še kakovostna prehrana v kombinaciji s šejki in ploščicami Athlete. Vesel sem, da sem se lahko pridružil Millenium Athlete Izzivu, saj me spodbudne besede trenerjev in raznoliki treningi motivirajo. V družbi telovadcev sem spoznal, da sem kljub letom, precej gibčen," je po gimnastični preizkušnji še dejal Darko.

Akcija Millenium Athlete Izziv je poleg znanih obrazov, Salome in Wernerja, še trem izzivalcem omogočila, da v poletje vstopijo s privlačno postavo. Pred njimi so še zadnji treningi, ki se bodo zaključili prihodnji teden. Zaključne meritve bodo pokazale, kako uspešni so bili izzivalci Millenium Athlete Izziva pri izgubi odvečne telesne teže in pripravi oblikovanju popolne postave.

Podpiranje projektov, ki spodbujajo aktiven življenjski slog, je ena od prioritet družbeno odgovornih aktivnosti družbe BTC. Preko njih se aktiven in dinamičen duh prenaša tudi na širšo družbeno skupnost in tako še bolj povezuje podjetje z deležniki. Med drugim je družba BTC dolgoletni podpornik slovenske gimnastike, januarja letos pa je s podpisom novih sponzorskih pogodb z osmimi izbranimi telovadkami in telovadci znova izkazala podporo razvoju slovenske gimnastike.

Dodatne informacije:

BTC d.d., Maja Oven,

direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi;

tel.: 01 585 13 15, e-pošta: maja.oven@btc.si