O-STA

Zdravko gre na pot - in vas vabi poleg

ZDRAVKO SE PRIPRAVLJA NA OTVORITEV

V četrtek, 4. junija, se bo ob 10. uri na šolski poti pri vrtcu Mojca v Ljubljani (Koseze), otvorila prva inovativna igralna pot v državi. Gre za projekt, ki ga je s pomočjo Norveškega sklada domislil in izvedel celjski Zavod za varno igro in bo odslej služil motivaciji mladih k varnemu gibanju na poti v šolo.

Nosilec projekta si je za dan končne izvedbe (risanje poti) izbral pretekli četrtek in petek, ko mu je bilo tudi vreme dovolj naklonjeno, da se je barva dodobra osušila in tako bo nova podoba poti, otroke peljala skozi živo-pisani svet živali, kjer jih bodo risbe vodile do pravilnih gibov in s tem spodbujale njihovo motoriko.

Delo ekipe je potekalo pod budnim očesom malčkov, ki so imeli celo vrsto vprašanj o tem kaj počnejo in čemu bo to služilo. Pri odraslih je bilo vprašanj nekoliko manj, več pa odobravanja in navdušenja nad novo popestritvijo njihove poti. Seveda pa so nekateri pot tudi že preizkusili, to pa pospremili s podobnimi izjavami kot je tale: "Pogosto se s sinom sprehajava po tej poti in tole nam bo definitivno popestrilo sprehod. Saj vidite, da sin že skače z lista na list."

Vabljeni torej na otvoritev inovativne igralne poti, ki bo v četrtek, 4.6.2015 ob 10.00 na šolski poti pri Vrtcu Mojca v ljubljanskih Kosezah.

Uradno vabilo tudi v sliki levo zgoraj :)