O-STA

S 50 kilogrami manj izzivalci Millenium Athlete Izziva v poletje vstopajo v odlični formi

Včeraj, 2. junija 2015, se je v Športnem centru Millenium z zaključnimi meritvami končala trimesečna akcija Millenium Athlete Izziv. V okviru slednje se je pet izzivalcev, vključno s Salome in Wernerjem, pripravilo na vstop v poletje v dobri telesni pripravljenosti. Pod strokovnim vodstvom štirih trenerjev so udeleženci akcije skupaj izgubili 52,1 kilograma in znižali ocenjeno starost presnove za kar 72 let. Fotografiranju udeležencev po zaključku programa je sledilo zdravo kosilo v Vodnem mestu Atlantis.

S treningi, ki so od marca potekali 4-5 krat na teden v Športnem centru Millenium in Fitnes kliniki Strokovnega centra zdravja v Vodnem mestu Atlantis, so udeleženci Millenium Athlete Izziva želeli doseči svoj osebni cilj - oblikovati telo, zmanjšati telesno težo ali pridobiti mišično maso. Odlične rezultate potrjujejo tako zaključne meritve kot tudi primerjava fotografij udeležencev pred in po zaključenem programu.

"Meritve, ki smo jih opravili po zaključku trimesečne akcije, dokazujejo izjemne rezultate, tako v smislu izgube telesne teže in manjšega indeksa telesne mase kot tudi zmanjšanja merjenih obsegov in ocenjene starosti presnove ter deleža maščobe v telesu. Tri mesece kontinuiranega treninga ni malo in pogosto se zgodi, da ljudje brez prave spodbude izgubijo motivacijo. Ponosen sem, da so naši udeleženci vztrajali, spremenili način življenja in dosegli cilje, ki so si jih postavili pred pričetkom akcije," z zadovoljstvom ocenjuje Matej Bunderla, eden od štirih trenerjev, ki so za udeležence pripravljali individualne treninge in jih spodbujali pri premagovanju izzivov.

Program treningov se je razlikoval za vsakega izmed udeležencev, saj so trenerji vaje prilagodili ciljem in zmožnostim vsakega posameznika. Pevec Werner je o svojem cilju - shujšati in preoblikovati telo - s ponosom povedal: "S prilagojenimi treningi se je vsak izmed izzivalcev osredotočil na tiste vaje, ki so nas hitreje popeljale do želenega cilja. Sam sem izjemno ponosen na svoj dosežek, saj sem v okviru Millenium Athlete Izziva izgubil 8,9 kilogramov in zmanjšal ocenjeno starosti presnove za 25 let. Poleg tega sem preoblikoval svoje telo in izboljšal kondicijsko pripravljenost."

Udeleženci so se v okviru treningov Millenium Athlete Izziva spoznali z različnimi oblikami fitnes vadbe. "K zanimivosti trimesečnega podviga so pripomogli raznoliki treningi," je kot razlog za motivacijo izpostavila udeleženka Manja Blaha in dodala: "Najbolj sem si zapomnila nedavno treniranje skupaj s člani Gimnastične zveze Slovenije. Ob zbranosti in motivaciji vrhunskih športnikov, kot so Mitja Petkovšek, Sašo Bertoncelj, Rok Klavora, Žiga Šilc in Teja Belak, sem tudi sama dobila dodaten zagon za izvajanje zahtevnih vaj. Zelo sem vesela, da mi je uspelo vztrajati do konca Millenium Athlete Izziva. Največ mi pomeni, da sem sama sebi dokazala, da zmorem - izgubiti kar 14,3 kilogramov! Pri tem se želim zahvaliti odličnim trenerjem, ki so nas vodili in bodrili ter nas opominjali, da smo na odlični poti do cilja. Z vadbo bom definitvno nadaljevala!"

Poleg prilagojenih treningov, so izzivalci posvetili pozornost tudi kakovostni prehrani v kombinaciji z linijo športnih izdelkov Athlete. O spremembi prehranjevalnih navad in načrtih za vzdrževanje telesne pripravljenosti je spregovorila ekstravagantna Salome: "Trenerji so vsakemu izmed nas pripravili poseben jedilnik. Tako odslej načrtujem svoje obroke - izbiram kakovostna živila, tehtam količino hrane in jem več manjših obrokov na dan. Pri tem si pomagam še s šejki in ploščicami Athlete, med katerimi sta zame najbolj okusna čokoladna ploščica s pomarančo in čokoladni šejk s kokosom. Prav s kombinacijo prilagojenih treningov in uravnotežene prehrane sem že po dveh mesecih treningov dosegla super postavo, ki pa jo bom vzdrževala tudi v prihodnje. Moja želja je jeseni na Ljubljanskem maratonu preteči vsaj 21 kilometrov, zato bom poleti večino časa posvetila tekaškim pripravam. Prav gotovo pa bom od jeseni naprej znova več časa preživela v fitnesu Športnega centra Millenium in nadaljevala po poti, ki so nam jo zarisali trenerji v okviru Millenium Athlete Izziva."

Zaključno srečanje izzivalcev in trenerjev se je končalo z zdravim kosilom v Vodnem mestu Atlantis. Udeleženci so se strinjali, da jim je Millenium Athlete Izziv omogočil odličen začetek vadbe in s tem pogostejšo športno udejstvovanje ter izboljšal njihove prehranjevalne navade. Jasni cilj in močna volja ter kombinacija redne telesne aktivnosti, kakovostne prehrane in spodbude tako s strani trenerjev kot drugih udeležencev so vsakega izzivalca pripeljali korak bliže do popolne postave.

Projekt Millenium Athlete Izziv je del množice športnih prizadevanj družbe BTC, s katero podjetje spodbuja aktiven življenjski slog in razvoj različnih športnih disciplin. Družba že vrsto let sicer podpira številne športnike in športne organizacije ter je organizator in podpornik odmevnih športnih dogodkov. Med drugim je se je družba BTC januarja letos s podpisom sponzorskih pogodb z izbranimi osmimi telovadkami in telovadci zavezala k podpori razvoja slovenske gimnastike, maja pa je podpisala petletno sponzorsko pogodbo z Olimpijskim komitejem Slovenije. Kot generalni sponzor družba BTC začetek poletja ponosno pričakuje s tradicionalnim kolesarskim praznikom, 34. Maratonom Franja BTC City, katerega glavno dogajanje bo med 12. in 14. junijem potekalo v BTC City Ljubljana.

Dodatne informacije:

BTC d.d., Maja Oven,

direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi;

tel.: 01 585 13 15, e-pošta: maja.oven@btc.si