O-STA

S pomočjo Telekoma Slovenije bo bivanje otrok v Mladinskem zdravilišču in letovišču na Debelem Rtiču odslej še prijetnejše

Ljubljana, 3. junij - Telekom Slovenije je tudi v letošnjem letu namenil sredstva za obnovo mladinskega doma Martinček, ki je eden od štirih mladinskih domov v Mladinskem zdravilišču in letovišču Rdečega križa Slovenije Debeli Rtič. Zdravilišče vsako leto obišče okoli 15.000 otrok in mladostnikov, ki sodelujejo v različnih zdravstvenih, gibalnih in drugih pedagoških programih. V letošnjem letu je Telekom Slovenije Mladinskemu zdravilišču in letovišču RKS doniral 20.000 evrov, danes pa je z drobnimi pozornostmi presenetil tudi otroke, ki so trenutno v letovišču.

Mladinsko zdravilišče in letovišče Rdečega križa Slovenije Debeli Rtič je namenjeno otrokom in mladostnikom, šolam v naravi, otroškim športnim taborom in zdravstvenemu letovanju otrok (kolonije diabetikov, astmatikov, otrok s celiakijo ...). Mladinski dom Martinček s 130 ležišči je bil zgrajen leta 1963 z namenom preventive in rehabilitacije zdravstvenih stanj otrok. Objektu so podtalne vode močno načele temelje, zato je bilo potrebno dodatno temeljenje v vrednosti 37.137,40 evra. Letošnja donacija Telekoma Slovenije je bila v celoti namenjena omenjeni obnovi objekta.

"V Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli Rtič otroci v času šolskih počitnic vsako leto preživljajo dneve polne doživetij. Spoznavajo bližnjo okolico, značilnosti flore in favne zdravilišča, se kopajo in se preizkušajo v različnih športnih igrah, med drugim v nogometu, odbojki in plavanju, ob večerih pa igrajo družabne igre, plešejo, obiščejo gledališko ali kino predstavo. V Rdečem križu Slovenije menimo, da smo starejši dolžni otrokom zagotavljati najboljše možne pogoje za zdrav in skladen razvoj, zato bomo tudi v prihodnje skupaj s partnerji delovali v dobrobit otrok, ki so najbolj ranljiva družbena skupina in zato potrebujejo še več naše pozornosti in pomoči. Telekomu Slovenije smo hvaležni za donirana sredstva, s pomočjo katerih bodo otroci lahko tudi letošnje poletje uživali v namestitvi v mladinskem domu Martinček," je dejala Irena Nečemer, zakonita zastopnica in podpredsednica Rdečega križa Slovenije

"Nasmejani obrazi, pozitivna energija ter sproščeno druženje otrok v zdravem okolju so tudi letos razlogi, da v Telekomu Slovenije pomagamo pri obnovi mladinskega zdravilišča na Debelem Rtiču. Usmeritev v mlade vidimo kot trajno naložbo v našo prihodnost in prihodnost naslednjih generacij. Želimo si, da bo tudi z našo pomočjo bivanje otrok in mladostnikov na svežem morskem zraku še naprej prijetno in brezskrbno," poudarja Zoran Janko, član uprave Telekoma Slovenije.

Družbena odgovornost sodi med ključne strateške usmeritve Telekoma Slovenije. Skladno z navedenim družba dejavno prepoznava priložnosti, kjer lahko s svojim znanjem, s finančnimi sredstvi in z drugimi viri prispeva k razvoju družbenega in gospodarskega okolja, v katerem deluje.

###