O-STA

Odprtje s.p. ali ustanovitev d.o.o.?

Gre za dilemo, s katero se velikokrat srečajo posamezniki s podjetniško idejo. Naše stranke se velikokrat ne morejo odločiti, ali je za njih bolj primerno odprtje s.p. ali ustanovitev d.o.o. Podjetniški svetovalci na VEM točki Data jim predlagamo, da se obrnejo na našega davčnega svetovalca, ki jim lahko izračuna, kaj je bolj smiselno z davčnega in stroškovnega vidika-ali s.p. ali d.o.o.

Ustanovitev s.p. ali d.o.o. - o tem odloča vaš dobiček!

Odprtje s.p. ali d.o.o.?

Več faktorjev se mora upoštevati pri odločitvi ali ustanoviti s.p. ali d.o.o.:

      • imam na razpolago 7.500 EUR ustanovitvenega kapitala
      • ali se bom posla lotil samostojno ali s partnerji
      • dejavnosti, ki jih bom opravljal kot podjetnik
      • s kom bom posloval
      • kolikšen bo obseg poslovanja
      • se bom s podjetjem prijavljal na razpise

Aktualni podjetniški razpisi

Velikokrat se posameznik, ki na začetku podjetniške poti opravlja dejavnosti v zmanjšanem obsegu, nima denarja za ustanovitveni kapital, ki je potreben za registracijo d.o.o., odloči, da se bo registriral kot samostojni podjetnik in začel opravljati dejavnost.

Nimate registrirane dejavnosti? Potem opravljate delo na črno

Njegov računovodja mu bo pomagal in tudi pravočasno svetoval, kdaj je smiselno, da zapre s.p. in registrira d.o.o., oziroma obdrži s.p. in ustanovi d.o.o. za opravljanje najbolj profitabilnih dejavnosti podjetja ali pa preoblikuje s.p. v d.o.o..

Kako poteka preoblikovanje s.p. v d.o.o.?

Preberite tudi:

Vsem, ki razmišljate o podjetništvu in bi želeli razumeti razliko med s.p. in d.o.o. ter spoznati postopke pred, med in po ustanovitvi svojega podjetja svetujemo, da pred odprtjem podjetja pridejo na brezplačno Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja. Vabljeni tudi na seminar 15 ključev za uspešno podjetniško pot, kjer boste izvedeli vse, kar mora podjetnik vedeti, da lahko uspešno posluje.

Prijava na izobraževanje

Pripravila: Bogdana Rejc, podjetniška svetovalka

Povezava do članka: http://data.si/blog/2015/06/08/odprtje-s-p-ali-ustanovitev-d-o-o/