O-STA

Centrify in REAL security

Centrify, ponudnik SSO rešitve za enotno upravljanje identitet za podatkovne centre, prenosna okolja in storitve v strežniških oblakih, katerega v Sloveniji uradno zastopa Mariborsko podjetje REAL security,

nas obveščata, da je REAL security postal uradni distributer izdelkov podjetja Centrify za našo geografsko regijo.

Na kratko o Centrify: je uveljavljeni leta 2004 ustanovljen ponudnik rešitev za upravljanje z digitalnimi identitetami. Dobavlja enotno rešitev, ki povezuje identitete za storitve v strežniških oblakih, mobilna okolja kot je Android, ter podatkovne centre in običajne strežnike v njih v enotno upravljano rešitev. Programska oprema in v strežniškem oblaku temelječa storitev omogočata enkratno prijavljanje SSO (Single Sign On), upravljanje privilegiranih identitet, dodeljevanje pravic glede na uporabniške vloge, deljenje identitet, vodenje revizijskih sledi in druge IDM storitve za raznovrstna okolja. Med drugim na primer omogoča rabo MS Active Directory storitev izven okolja Windows, torej na primer na Android-u, v Linux-u, Mac OS ali iOS. Rešitev je prirejena za prijavljanje v več kot 450 sistemov in nad 2000 aplikacij.

Centrify Identity Service (prej pod imenom Centrify User Suite) izboljšuje produktivnost in zadovoljstvo končnih uporabnikov in zagotavlja dostop do strežniških oblakov, ter mobilnih in lokalnih aplikacije z enostavnim enotnim prijavljanjem, upravljanjem uporabniških računov ter in zanesljivo več-faktorsko avtentikacijo. Centralno upravljanje aplikacij, prenosnih naprav in računalnikov Mac preko imeniških storitev Active Directory, LDAP storitev za hranjenje identitet v strežniških oblakih.

Enkratno prijavljanje (SSO) v strežniške oblake in mobilne aplikacije: Centrify omogoča enostaven dostop do novodobnih storitev z enim samim klikom miške za hitro prijavo. Zmeda z gesli in funkcije za pozabljena gesla lahko odidejo na smetišče zgodovine. Centrify Identity Service je rešitev na ključ za enostavno prijavljanje v več tisoč popularnih storitev, z Infinite Apps pa lahko vključimo tudi dostop do svoje lastne spletne aplikacije. Vse aplikacije. Vse naprave. Kjerkoli.

Upravljanje identitet in zaščita dostopa za računalnike Mac: S Centrify lahko v imeniško storitev Active Directory tudi računalnike podjetja Apple in njihove uporabnike in jim zagotavljamo SSO storitve. Preko Active Directory Group Policy lahko računalnike Mac upravljamo enako kot delovne postaje Windows, na voljo imamo zelo podrobno opredeljene pravilnike. Za varnost podatkov na prenosnih računalnikih so na voljo funkcije za zaklepanje ali brisanje na daljavo ter šifriranje podatkov. Domenske prijave. Upravljanje računalnikov Mac in njihovih uporabnikov. Varnostni pravilniki. Centralizacija.

Zaščita podatkov brez neprijetnosti za uporabnike: Uporabniki s prenosnimi napravami imajo možnost le-te uporabiti za drugi korak varne (dvo-faktorske) avtentikacije, za enostavno hitro potrjevanje prijave preko SMS, email. Glasovne ali varne OTP storitve. Prijavna pravila je mogoče podrobno opredeljevati po posameznih aplikacijah. Zaščita podatkov. Enostaven dostop do podatkov in aplikacij. Od koderkoli.

Integrirane MDM storitve: Centrify vključuje nekaj storitev za upravljanje prenosnih naprav in aplikacij na prenosnih napravah. Z njimi je mogoče opredeljevati uporabnike in prenosne naprave ter aplikacije, ki lahko dostopajo do aplikacij, mobilnih ali v strežniških oblakih. Storitev upravljanja naprav vsebuje tudi funkcije kot so distribucija aplikacij, pravilnikov, digitalnih certifikatov ipd. ter umikanje dostopa do teh stvari če se naprava izgubi ali je ukradena. Mobilnost uporabnikov. Ohranjanje nadzora nad IT okoljem. Enotna rešitev.

Avtomatizirano upravljanje uporabniških računov: Centrify omogoča vodenje uporabnikov in njihovih uporabniških računov, pregledno, natančno in popolno, od prvega do zadnjega dne zaposlitve v organizaciji. Uporabniški računi jim zagotavljajo enostaven dostop do podatkov in aplikacij, a samo do tistih, katere potrebujejo. Ko dostop več ni potreben, na primer po prenehanju zaposlitve, se od istega trenutka najprej z uporabniškim računom več ne bo mogoče prijaviti v nobeno od stotin storitev ali lokacij. Centralni vir, s pomočjo katerega se dostopa do storitev, je imeniški strežnik Active Directory, LADAP ali storitev za vodenje identitet v strežniškem oblaku. Dostop odobren - delo od koderkoli. Dostop odvzet - prijavljanje nemudoma ni več mogoče v nobeno storitev.

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

https://www.centrify.com/products/identity-service/

### ### ###

O podjetju Centrify

Centrify je uveljavljeni ponudnik rešitev za upravljanje z digitalnimi identitetami, ki je bil ustanovljen že leta 2004. Njihova enotna rešitev povezuje identitete za storitve v strežniških oblakih, mobilna okolja kot je Android, ter podatkovne centre in običajne strežnike v njih v enotno upravljano rešitev. Programska oprema in v strežniškem oblaku temelječa storitev nam omogočata enkratno prijavljanje SSO (Single Sign On), upravljanje privilegiranih identitet, dodeljevanje pravic glede na uporabniške vloge, deljenje identitet, vodenje revizijskih sledi in druge IDM storitve za raznovrstna okolja. Med drugim na primer omogoča rabo MS Active Directory storitev izven okolja Windows, torej na primer na Android-u, v Linux-u, Mac OS ali iOS. Rešitev je prirejena za prijavljanje v več kot 450 sistemov in nad 2000 aplikacij.

Rešitve podjetja Centrify uporablja več kot 5000 organizacij po vsem svetu med drugim tudi polovica tistih iz seznama Fortune 50. Podjetje je v privatni lasti, za njim pa stoji skupina vodilnih investitorjev kot so Mayfield, Accel Partners, INVESCO Private Capital, Sigma West, Samsung, Index Ventures, Fortinet ter Docomo Capital. Sedež podjetja je v mestu Santa Clara v Kaliforniji, pisarne pa ima tudi v mestih Seattle, Hong Kong, London, Minhen, Brisbane ter Sao Paulo.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.centrify.com

Dodatne informacije:

Matic Knuplež, inženir IT varnosti

matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com