O-STA

Pričenja se 34. Maraton Franja BTC City

BTC City ta konec tedna ponovno gosti Maraton Franja, ki mu lahko rečemo že kar slovenski kolesarski praznik, saj vsako leto že 34. let združuje kolesarske navdušence vseh generacij. V letošnjem letu organizatorji pričakujejo, da se bo na trase podalo že blizu 8.000 udeležencev iz Slovenije in tujine. Na različnih trasah petih zahtevnostnih stopenj se bodo pomerili tako profesionalni kot rekreativni kolesarji, družine, priložnost pa bodo dobili tudi najmlajši kolesarji. Kolesarske preizkušnje bo spremljalo tudi pestro dogajanje na osrednjem prizorišču v BTC Cityju.

Kolesarske preizkušnje različnih zahtevnostnih stopenj bodo potekale od danes pa vse do nedelje, 14. junija. Novost letošnjega maratona je spremenjena trasa kronometra, katerega obračališče se letos seli iz Dola pri Ljubljani v Domžale, izjemoma pa je letos spremenjena tudi ura starta malega in velikega Maratona Franja v nedeljo, ko se bodo tekmovalci na progo podali eno uro prej kot običajno.

Program Maratona Franja BTC City

12. junij ob 16:00: Kronometer - vožnja na čas

13. junij ob 16:00: Hofer družinsko šolski maraton

13. junij ob 16:30: Vzajemna preizkušnja za najmlajše

14. junij ob 8:00: Maraton Franja BTC City

14. junij ob 9:30: Mali Maraton Franja BTC City

Več o programu si lahko ogledate na spletni strani Maratona Franja.

Zapore in obvozi v prometu v času prireditve

Od petka, 12. junija do nedelje, 14. junija, bo na območju BTC Cityja veljal spremenjen prometni režim: Vse tri dni bo večji del dneva popolnoma zaprta Ameriška cesta, v petek in nedeljo bodo v času prireditve zaprti tudi vhodi v BTC City s Šmartinske ulice, v soboto pa bo prišlo do kratkotrajne zapore cest v okolici Dvorane A. Zapore cest in urejene obvoze lahko od petka do nedelje pričakujete tudi na območju kolesarskih tras Maratona Franja .

Podroben opis zapor in obvozov si lahko ogledate na naslednji povezavi.

Kmalu po Maratonu Franja še en kolesarski spektakel

Kolesarska mrzlica se v BTC City vrača že čez tri tedne. 3. in 4. julija bosta v Ljubljani namreč potekala prolog in prva etapna dirka ene najzahtevnejših ženskih večetapnih dirk - Giro Rosa. Del desetdnevne kolesarske preizkušnje se bo letos prvič odvil izven Italijanskih meja. Prolog bo v petek, 3. julija s startom in ciljem na Kongresnem trgu v Ljubljani, prva etapa pa bo naslednji dan s startom v Kamniku tekmovalke v nasprotni smeri trase Malega Maratona Franja pripeljala v cilj, ki bo v BTC Cityju. Prvi vikend v juliju bo tako priložnost, da držimo pesti tudi za članice slovenske profesionalne kolesarske ekipe BTC City.

Dodatne informacije:

BTC, Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi;

tel.: 01 585 13 15, e-pošta: maja.oven@btc.si