O-STA

Velcro Companies prevzema belgijska proizvajalca posebnih tkanin Alfatex in Gevaert

Prevzem za krepitev globalnih kapacitet in pospešitev inovacij

DEINZE, Belgija (BUSINESS WIRE)-- Velcro Companies, eno od vodilnih podjetij z izdelki za pričvrščevanje, je danes objavilo prevzem podjetij Alfatex, enega od vodilnih proizvajalcev sprijemalnih trakov v zdravstvenem, avtomobilskem in industrijskem sektorju, ter Gevaert, proizvajalca elastičnih in neprožnih tkanin za modno industrijo. S to potezo se bo okrepila prisotnost Velcro Companies v Evropi, razširil njihov portfelj izdelkov in odprla pot v investicije v raziskave in razvoj za hitrejšo inovacijo produktov.

"Pospešeno gradimo globalne kapacitete, da bi dosegli večji obseg in učinkovitost, obenem pa krepimo prisotnost v lokalni skupnosti, da ostanemo blizu kupcem," je povedal Fraser Cameron, predsednik in generalni direktor Velcro Companies. "S tem pristopom bomo lahko ugodili potrebam strank, našli priložnosti za nove inovacije izdelkov in izboljšali zmožnosti za ugoditev našim strankam hitro in učinkovito."

Alfatex in Gevaert sta podjetji v zasebni lasti s sedežema v Deinzeu v Belgiji. Alfatex ima obširen portfelj specializiranih izdelkov, vse od posebnih trakov za povoje do po meri narejenih produktov za avtomobilsko industrijo. Gevaert je eden od vodilnih proizvajalcev od 1899, specializiran za naramnice, pasove in elastike za pasove, ki so primarno namenjene za modne znamke. Finančne podrobnosti transakcije niso bile razkrite.

Današnja objava je del strategije Velcro Companies, ki želi razširiti globalno platformo, okrepiti svoje operativne zmožnosti in pospešiti razvoj novih produktov. Leta 2014 se je z novim prevzemom in odprtjem svoje pisarne v Sao Paulu Velcro Companies širilo v Brazilijo in latinsko Ameriko.

Cameron je dodal: "S tremi prevzemi v zadnjih 18 mesecih je Velcro Companies postalo vodilno neodvisno podjetje v industriji pričvrščevalnih izdelkov na globalni ravni, s strategijo, ki je skoncentrirana na uporabo naše agilnosti, kreativnosti in bližini strankam, ki so gonilo inovacije in rasti."

"Vse širši globalni doseg omogoča Velcro Companies podpiranje pomembnih investicij v raziskave in razvoj. Naše priložnosti niso samo v zagotavljanju boljših rešitev od naših korporativnih konkurentov, smo tudi v edinstvenem položaju, ki nam omogoča popolnoma nove kategorije produktov. Alfatex in Gevaert sta dobro znana po inovacijah in zadovoljstvu strank, kar nam bo pomagalo doseči ta cilj."

O podjetju Velcro Companies

Velcro Companies je tehnološko usmerjena globalna organizacija, ki zagotavlja pričvrščevalne produkte, ki rešujejo težave na enostavne, elegantne in presenetljive načine za podjetja in uporabnike po celem svetu. Ob več kot 50 letih izkušenj so v Velcro Companies ponosni na svojo dediščino v inovacijah. So lastniki več kot 400 aktivnih patentov in mnogih blagovnih znamkah, vključno z VELCRO® blagovno znamko, ki je registrirana povsod po svetu. Ponuja globalna sredstva za rešitve svetovnega razreda, proizvodne enote pa ima v Španiji, ZDA, Kanadi, Mehiki in na Kitajskem ter ima prodajne enote po celem svetu. Obiščite Velcro.com za nakup naših izdelkov ter dodatne informacije ter všečkajte VELCRO® Brand na Facebooku: http://www.facebook.com/velcrobrand za več informacij.

Preberite originalno sporočilo na businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20150615005028/en/

Kontakti

FleishmanHillard
Amy Thompson, 617-692-0508
Amy.Thompson@fleishman.com

Vir: Velcro Companies