O-STA

Kolesarjenje po Spodnji Savinjski dolini

Tradicionalna kolesarska prireditev po priljubljeni savinjski kolesarski poti št. 01 bo tudi letos zadnjo nedeljo v juniju. Letošnja novost je,da bosta start in cilj pred Ekomuzejem hmeljarstva in pivovarstva Slovenije (v Žalcu, Cesta Žalskega tabora 2).

Kolesarje bo približno 50 km dolga pot vodila od Žalca preko Vrbja, Prebolda, Kaplje vasi, Grajske vasi, Tabora, Vranskega, Podvrha mimo Žovneškega jezera, Braslovč, Polzele, Zgornjih Grušovelj in Gotovelj nazaj v Žalec. Predviden čas vožnje glavne skupine je 3 ure.

Na poti se bodo ustavili na petih postojankah, kjer bodo udeležencem na voljo brezalkoholni napitki in okrepčila.

1. postojanka pri Režajevi domačiji - Prebold

2. postojanka pri Domu krajanov - Tabor

3. postojanka pri trgovini TUŠ - Vransko

4. postojanka - v drevoredu pri Žovneku - Braslovče

5. postojanka - pri baru Dory - Polzela.

V startnino 10 € je všteto spominsko darilo, okrepčila in malica na cilju. Tam pa bo potekalo tudi nagradno žrebanje za praktične nagrade in glavno nagrado - kolo, ki ga podarja BL Šport.

Prireditev je namenjena kolesarjem, ki so sposobni v štirih do petih urah prevoziti progo. Otroci, mlajši od 15. let morajo voziti v spremstvu staršev ali trenerja. Za otroke do 15 let je uporaba varnostne čelade obvezna, za ostale jo priporočamo.

Prireditev se odvija ob normalnem prometu ob upoštevanju cestno prometnih predpisov. V primeru slabega vremena prireditev odpade.

Prireditev organizira Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec v sodelovanju z občinami Spodnje Savinjske doline.

Več informacij: ZKŠT Žalec, 03 712 12 67.