O-STA

VEM točka: Zapravljanje denarja za notarje je odveč

Res, zakaj le, če vam vaše podjetje na VEM točki lahko brezplačno pomaga ustanoviti referent VEM točke? Poleg tega VEM točka z brezplačnimi, hitrimi in enostavnimi postopki omogoča spremembe podatkov že delujočih podjetij.

VEM točka - vse na enem mestu

Podjetnike obveščamo, da so jim VEM točke so na voljo tudi še po ustanovitvi podjetja, saj lahko preko e-Vem državnega portala in na VEM točki opravljajo spremembe za svoje podjetje, ravno tako brez stroškov.

Podjetniki še po ustanovitvi na VEM točki lahko:

opravijo spremembo imena firme;

spremembo naslova in sedeža podjetja;

brišejo in dodajajo zastopnike v podjetje;

dodajajo in brišejo dejavnosti podjetja;

prijavijo prosto delovno mesto na Zavod za zaposlovanje;

prijavijo sebe in svoje zaposlene v zavarovanje;

odjavijo osebo iz zavarovanja;

spremenijo podatke o zavarovani osebi;

oddajo prijavo za vključitev v DDV sistem;

pridobijo obrtno dovoljenje;

registrirajo podružnico oziroma poslovno enoto podjetja.

Podjetnik se le zglasi na VEM točki, pove, kaj želi spremeniti v podjetju, referent mu pomaga pri izpolnjevanju obrazca, ki ga podjetnik podpiše. V nekaj dneh na naslov podjetja prejme sklep o spremembi poslovnega subjekta in sprememba podatkov podjetja je avtomatično vpisana v registru podjetij AJPES. Podjetnikom so tako prihranjene nepotrebne poti, čas in seveda denar.

Podjetnikom predlagamo, da preden se lotijo sprememb podatkov podjetja, da se za navodilo glede postopka obrnejo na VEM točko DATA, kjer jim bomo pojasnili, kaj potrebujejo pri postopku, kdo mora priti na podpis dokumentacije ali je potrebno pripraviti kakšen sklep družbenikov in kako hitro bodo spremembe vidne v registru podjetij. O stroških postopka na VEM točki se ne bomo pogovarjali.

Vsem, ki želite razumeti razliko med s.p. in d.o.o. ter spoznati postopke pred, med in po ustanovitvi svojega podjetja, svetujemo obisk brezplačnega Skupinskega svetovanja pred registracijo podjetja.

Prijava na izobraževanje

Pripravila: Bogdana Rejc, podjetniška svetovalka

Povezava do članka: http://data.si/blog/2015/06/24/vem-tocka-zapravljanje-denarja-za-notarje-je-odvec/