O-STA

Ekipa Velenje je gostovala na Jadranskih igrah v Rabcu

Sezona Jadranskih iger na Hrvaškem je v polnem teku. Letos se je odvilo že nekaj kvalifikacij. O atmosferi na tekmah se je lahko iz prve roke prepričala ekipa Velenje, ki je v petek, 26. junija, gostovala na igrah v Rabcu (Istra). V močni konkurenci petih ekip je ekipa Velenje, osvojila tretje mesto, hkrati pa so se vrhunsko zabavali s hrvaškimi ekipami.

Veliko pozitivne energije, odlična zabava in še boljši duh tekmovanja so zaokrožili tekme Jadranskih iger v Rapcu, na katerih je poleg istrskih in hrvaško primorskih ekip sodelovala tudi ekipa predstavnica občine Velenje.

Domačini enega od slovenskih polfinalov so se pomerili v igrah mošarka, tek sodov, ribiške gajbice, tek oslov ter vrv. Najbolje so se odrezali v igri tek oslov, katero so oddelali v 21 sekundah, skupni rezultat pa jih je pripeljal do končnega tretjega mesta.

Ekipo sta publika in navijači pričakali z ovacijami, odlično so se ujeli tudi s konkurenco iz Hrvaške. Najboljši dokaz zabave in veselja, ki sta bila prisotna skozi celotno tekmovanje je ko so vse ekipe skupaj zaplesale in pokazale tisti pravi duh Jadranskih iger - druženje in zabava!

"Letos smo prvič na tekmovanjih in super nam je! Definitivno nismo zadnjič na igrah!" - so povedali simpatični tekmovalci iz ekipe Velenje po končanih igrah. Na vprašanje, kakšna je razlika med tekmami v Sloveniji in Hrvaški so se vsi strinjali, da so "ekipe vedno fantastične in, da ni pomembno od kod si in kdo si, ter da je vse to v prvi vrsti velika zabava na Hrvaškem in Sloveniji!" V hecu so dodali le še to, da je edina razlika "voda na Hrvaškem je zelo slana".

Čeprav so tekmovali izven konkurence, jih v avgustu čaka tisto "pravo" tekmovanje v polfinalu na domačem terenu v Velenju. "V Velenju smo doma, pričakujemo odlično zabavo! Poznamo teren in valove (smeh), tam smo na svojem! Pričakujemo, da bomo dosegli dober rezultat in zelo verjetno tudi zmago!" - je povedal kapetan ekipe.

Dva trening-tekmovanja do zdaj (Ljutomer in Rabac) - dve osvojeni medalji.

Po tistem, kar smo videli doslej ima Velenje definitivno visok potencial za doseganje dobrih rezultatov in celo status favorita Jadranskih iger v Sloveniji. Pozitivna energija, ki jo širijo je že znana na Hrvaškem in ne dvomimo, da bodo tudi igre v Sloveniji postale priljubljene publiki, ter si bodo to ekipo vsi dobro zapomnili...

Ines Brežnjak/Jadranske igre

Odnosi z javnostjo